Озброєні бійці

Озброєні бійці "Торнадо" знаходяться у Боярці – Матіос

Укрінформ
Заступник Генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що рота МВС "Торнадо" досі не роззброєна, незважаючи на указ міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це він повідомив в ефірі "5 каналу", повідомляє сайт телеканалу.

"Я не розумію, що робить зараз рота "Торнадо", озброєна, під Бояркою?! Прямо під Києвом є багато озброєних людей, не розформованих... Де міністр внутрішніх справ, чому він не може прослідкувати за виконанням свого наказу?" - запитує головний військовий прокурор.

За його словами, свідчення бійців "Торнадо" про їх боротьбу з контрабандою можуть бути суперечливими.

Водночас, в ефірі телеканалу "112 Україна" нардеп від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко заявив, що в Боярці знаходяться бійці розформованої роти "Торнадо", які не порушували закон. "Рота "Торнадо" розформована. Ті бійці, які порушували закон, їм пред'явлені звинувачення. Ті бійці, які не порушували закон, переведені в Боярку, де проводять перенавчання і будуть влиті в інші підрозділи", - сказав він.

Нагадаємо, добровольча рота патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" була створена у вереснi 2014 року.

У березні 2015 року військова прокуратура почала кримінальне провадження за ст. 255 (створення злочинної організації), ст. 127 (вчинення насильницьких дій, пов'язаних зі статевим насильством), ст. 115 (вбивство) Кримінального кодексу України за фактом створення міліціонерами окремої роти патрульної служби особливого призначення "Торнадо" злочинної організації та вчинення її співробітниками злочинних дій особливої тяжкості.

18 червня 2015 року наказом міністра внутрішніх справ України Авакова роту "Торнадо" розформовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-