Париж: Візит

Париж: Візит "друзів Путіна" до Криму - порушення міжнародного права

Укрінформ
Міністерство закордонних справ та міжнародного розвитку Франції назвало несанкціонований Києвом візит групи французьких парламентаріїв до Криму порушенням міжнародного права.

З такою позицією у середу виступив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу.

«Ми справді шкодуємо. Такий візит до Криму дійсно є порушенням міжнародного права», - зазначив дипломат.

Він нагадав, що десять французьких парламентаріїв оголосили про свій візит до Росії, а потім до Криму. «Це особиста ініціатива парламентаріїв», - додав Надаль.

Напередодні депутат французьких Національних зборів Тьєррі Маріані заявив, що делегація французьких депутатів і сенаторів планує відвідати 23 липня Москву і після зустрічі зі спікером Держдуми Сергієм Наришкіним здійснити візит до Криму без узгодження з владою України. За словами Маріані, у четвер парламентарії проведуть переговори в Москві, а потім 24 і 25 липня відвідають Ялту і Севастополь. Французькі законодавці, «друзі Путіна», планують зустрітися з самопроголошеними керівниками анексованого українського півострова - Сергієм Аксьоновим і Володимиром Константіновим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-