МЗС попередив французських депутатів про

МЗС попередив французських депутатів про "наслідки" поїздки до Криму

Укрінформ
Усі ті, хто порушує встановлені українським законодавством норми і правила відвідання АРК, мають виходити з того, що держава Україна буде ухвалювати щодо них відповідні рішення.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор департаменту політики і комунікацій МЗС України Олексій Макеєв.

«Наприклад, заборона на в'їзд (в Україну) - одне із рішень. Це мають розуміти абсолютно всі, починаючи від президентів і керівників урядів, які відвідують Крим без погодження з українською стороною, так і депутати парламентів, і звичайні громадяни», - сказав він, відповідаючи на запитання, які саме заходи можуть бути вжиті Україною.

Він також зазначив, що, за його інформацією, офіційні урядові структури вживали заходів для того, щоб запобігти подібному візиту, але французькі парламентарії можуть самостійно вирішувати, куди вони хочуть їхати.

Водночас на своїй сторінці у Твіттері Макеєв написав: «Поїздка французьких депутатів до АРК - безвідповідальний крок, неповага до законів України та політики Франції і ЄС з невизнання незаконної окупації АРК. Будуть наслідки».

У свою чергу, як заявив виданню «Коммерсант» депутат Національних зборів, член парламентської комісії у закордонних справах Тьєррі Маріані, який очолює французьку делегацію, дводенний візит парламентаріїв Національних зборів Франції в окупований російськими військами Крим - їх особиста ініціатива, а не офіційна позиція уряду Франції.

«Наголошую, візит - це індивідуальна ініціатива і рішення депутатів, ми не діємо від імені Франції», - сказав Маріані.

За його словами, депутатів запросив Російський фонд миру (голова правління фонду - голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький).

«З боку Парижа ініціативу підтримала асоціація «Франко-російський діалог», співголови якої - глава РЗ Володимир Якунін і я. Паралельно підтримку надала Російська дума - по лінії міжпарламентських контактів», - додав парламентар.

До складу делегації увійшли десять парламентаріїв. Вісім з них - члени правоцентристської партії Ніколя Саркозі «Республіканці» і по одному - від центристів і лівих сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-