ГПУ завершила розслідування щодо

ГПУ завершила розслідування щодо "диктаторських законів"

Укрінформ
Генпрокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом прийняття "диктаторських законів" на початку 2014 року стосовно трьох колишніх народних депутатів

Генпрокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом прийняття "диктаторських законів" на початку 2014 року стосовно трьох колишніх народних депутатів: фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, Олександра Стояна та фракції Комуністичної партії Сергія Гордієнка.

Про це повідомило управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

"Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом прийняття 16 січня 2014 протиправним чином "диктаторських законів", спрямованих на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту, за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст.366 (службове підроблення) КК України", - йдеться в повідомленні.

Підозрювані повідомлені про завершення досудового розслідування і їм надано для ознайомлення матеріали кримінальної провадження.

"По завершенню ознайомлення обвинувальний акт у виробництві буде направлений до суду для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо: 16 січня 2014 Верховна Рада шляхом голосування руками прийняла пакет законів, який здобув популярність як "диктаторські закони" з істотного прітеснянія права і свободи громадян. Ця подія значно загострило протистояння на Майдані.

Незважаючи на це, після повалення режиму Януковича та виборів до Верховної Ради з'ясувалося, що близько 70 депутатів, які голосували за "диктаторські закони", знову проходять до ВР. Під час формування парламетських коаліції депутати пообіцяли, що в неї ніколи не приймуть "Опозиційний блок" і голосували за "диктаторські закони".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-