На Херсонщині не стало ще одного Ілліча

На Херсонщині не стало ще одного Ілліча

Укрінформ
У місті Генічеськ на Херсонщині демонтували пам'ятник Леніну. Процедура пройшла спокійно, без жодних протестів.

Про це кореспондентові Укрінфому розповів голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов.

"Сьогодні у Генічеську за домомогою спецтехніки демонтували пам'ятник Леніну. Процес демонтажу тривав 4 години. Пам'ятник вагою 9 тонн зняли неушкодженим разом із нижньою плитою. Демонтаж пройшов без акцій протесту. Навпаки, люди поважного віку подякували за те, що не зруйнували пам'ятник. Проте жодного букету квітів до Леніна під час демонтажу та після нього ніхто із генічан так і не поклав", - сказав Воробйов.

За його словами, наразі демонтований пам'ятник Леніну перебуває у Генічеську на складі місцевого комунального підприємства. Подальша його доля наразі невирішена. "Його можна було б продати за кордон, а отримані кошти направити на вирішення проблем громади. Звичайно, якщо куплять його", - зазначив голова РДА.

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2015 року депутати Генічеської міської ради на сесії прийняли рішення цивілізовано демонтувати встановлений у місті у 1968 році пам'ятник Володимиру Леніну, щоб не допустити його руйнування. За це рішення проголосував 21 депутат - усі присутні у сесійній залі депутати, які представляють різні політичні сили. Не заперечували проти демонтажу навіть комуністи.

Вночі 15 липня 2015 року на Херсонщині у райцентрі Велика Лепетиха невідомі особи скинули з постаменту пам'ятник Леніну.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-