В університеті ім.Богомольця з'явився НДІ експериментальної медицини

Укрінформ
У Національному медичному університеті ім. О.О.Богомольця відкрився Науково-дослідний інститут експериментальної та клінічної медицини.

Інститут сприятиме пробудженню інтересу до наукової роботи, а також формуванню у майбутніх медиків необхідних методичних навичок, які потрібні лікарям для «читання» об’єктивних даних пацієнта.

«Головне завдання будь-якого лікаря-спеціаліста – діагностика. Лікар повинен вміти раціонально використовувати методи дослідження, найефективніші у кожному конкретному випадку. Цьому ми і будемо навчати наших студентів», – наголосила директор НДІ Лариса Натрус.

НДІ створений шляхом реорганізації Інституту проблем патології та Інституту імунології та алергології. Відповідне рішення прийняла Вчена рада та трудовий колектив НМУ в 2014 році.

НДІ стане експериментальною, лабораторною та дослідницькою базою для студентів і викладачів НМУ ім. Богомольця. Раніше аспірантам і дисертантам доводилося шукати базу в інших лабораторіях, клініках й інститутах. Студенти на додипломному рівні не мали можливості ознайомитися з найсучаснішими дослідницькими методиками.

В інституті працюють кілька лабораторій, які дозволяють проводити комплексні дослідження. Нині закуповують найсучаснішу лабораторію молекулярно-генетичних досліджень.

Серед найближчих планів НМУ відкриття багатопрофільної університетської клініки та інституту післядипломної освіти.

«Відкриття НДІ – знакова подія для НМУ, тому що це серйозно розширить наші можливості у науці. Ми плануємо збільшити число власних наукових розробок, наростити кількість наукових публікацій і покращити позиції в наукометричних рейтингах. Наша мета – стати справжнім європейським університетом, де розвивається наука від студента до вченого», – наголосила ректор НМУ Катерина Амосова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-