Кириленко пропонує писати у Вікіпедію про український Крим

Кириленко пропонує писати у Вікіпедію про український Крим

Укрінформ
Міністерство культури ініціює конкурс статей у Вікіпедії, присвячених пам'яткам Криму.

Про це віце-прем'єр-міністр -міністр культури України В'ячеслав Кириленко заявив під час церемонії нагородження переможців конкурсу вікіпедистів «Вікі любить пам'ятки», повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Ми зацікавлені продовжувати співпрацю з «Вікімедіа Україна». Наступним проектом, який ми ініціюємо і будемо підтримувати, є конкурс «Пам'ятки українського Криму». Під такою робочою назвою ми будемо закликати створювати статті в українській Вікіпедії про пам'ятки та додавати фотографії пам'яток, які знаходяться у Криму. Сподіваюся, до такого інтелектуального волонтерства долучаться мешканці Криму, які підтримують Україну", - сказав Кириленко.

Він зазначив, що популяризація української культури є державним пріоритетом, а поширення знань про неї за допомогою сучасних інформаційних технологій дасть змогу донести їх і до наших співгромадян, і до глобальної аудиторії.

Читайте також: Екс-єврокомісар: Захід не має наміру змушувати Москву повернути Крим

Виконавчий директор Громадської організації "Вікімедіа України" Наталія Тимків, у свою чергу, розповіла, що  конкурс статей "Вікіпедія любить пам'ятки" є логічним продовженням міжнародного конкурсу фотографій "Вікі любить пам'ятки". За її словами, обидві ініціативи покликані зберегти у Вікіпедії світлини та інформацію про культурну спадщину  і таким чином зробити їх доступними для всіх та привернути увагу суспільства до збереження пам'яток.

"Чим більше людям відомо про пам'ятки - тим легше відстоювати належне до них ставлення", - переконана вона.

Зараз у Вікіпедії створено 3795 статтей про Крим українською мовою - це у понад два рази менше, ніж російською. У Криму 2059 пам'яток, 670 - у Севастополі. З них 63 кримські пам'ятки внесені до Державного реєстру пам'яток культурної спадщини національного значення і 23 таких пам'ятки у Севастополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-