Президент присвоїв

Президент присвоїв "Героя України" трьом майорам

Укрінформ
Президент Петро Порошенко присвоїв звання Герой України військовослужбовцям Олександру Петраківському, Сергію Кривоносову та Дмитру Майбороді (двом останнім - посмертно).

Про це повідомляє прес-служба Глави держави

Сергій Кривоносов очолював зведений підрозділ ротної тактичної групи, яка охороняла держкордон з Росією в районі населеного пункту Дякове на Донбасі. Майор 79-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ загинув 4 серпня під час обстрілу з системи «Град» позицій українських військових. Коли ракета влучила у бліндаж, він прикрив собою підлеглих і тим самим врятував їм життя.

Дмитро Майборода як командир екіпажу літака Ан-26 з травня по липень 2014 року виконав 35 бойових вильотів для перевезення військових, озброєння, матеріально-технічних засобів у зону АТО, проводив евакуацію поранених і хворих. Майор Майборода загинув 14 липня у Краснодонському районі Луганської області, коли його літак підбили ракетою «повітря-повітря». Він до останнього намагався утримати повітряне судно, що дозволило іншим членам екіпажу евакуюватися.

Читайте також: Порошенко сказав, чого чекає від мінських переговорів 9 грудня

Майор Олександр Петраківський очолює групу спеціального призначення оперативного командування "Північ" ЗСУ. 20 липня група військових під його керівництвом забезпечувала проходження колони техніки ЗСУ та сил добровольчого батальйону "Айдар" до аеропорту Луганська, однак потрапила в засідку. У бою Петраківський дістав тяжке поранення в голову, однак і далі керував діями групи і виносив поранених у безпечне місце. У результаті було забезпечено передислокацію колони техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-