Містраль «Владивосток» таки став російським

Містраль «Владивосток» таки став російським

Укрінформ
Перший вертольотоносець типу містраль «Владивосток», який за укладеною раніше угодою Франція мала сьогодні передати Росії, у міжнародній системі ідентифікації суден отримав російський ідентифікаційний номер.

Про це свідчать дані систем ідентифікації суден MMSI за міжнародною системою позиціонування кораблів у просторі MarineTraffic, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Згідно з даними системи, вертольотоносцю «Владивосток» присвоєно унікальний ідентифікаційний номер MMSI 273549920 під прапором Російської Федерації. Раніше цей корабель носив ідентифікаційний номер MMSI 227022600 і був зареєстрований під прапором Франції. Згідно з кваліфікаційною таблицею системи MMSI, перші три цифри кожного номера означають країну-власника судна: 227 – Франція, 273 – Росія.

Відучора з 9:24 за Києвом сигнали судна за реєстраційним номером MMSI 227022600 (Франція) не оновлюються. Разом з тим, новий сигнал MMSI 273549920 (Російська Федерація), активовано і він належить вертольотоносцю «Владивосток». У даний час сигнал дає зрозуміти, що «Містраль» розташований у бухті суднобудівного підприємства STX в Сен-Назері (захід Франції).

Читайте також: Запланована на сьогодні передача «містраля» росіянам так і не відбулася

За допомогою номеру MMSI можна відстежувати переміщення будь-якого судна, скориставшись міжнародною системою позиціонування кораблів у просторі MarineTraffic.

Порядок надання ідентифікаційних номерів MMSI регулюється і керується на міжнародному рівні Міжнародним союзом електрозв'язку у сфері телекомунікації (ITU) з штаб-квартирою у Женеві (Швейцарія). Формат MMSI описано в статті 19 Регламенту радіозв'язку ITU та відповідних рекомендацій M.585-6 МСЕ. Згідно з інформацією Національного агентства частот Франції, для реєстрації або перереєстрації судна в ITU потрібно пройти формальну процедуру і підготувати відповідний перелік документів. Зокрема, заяву на отримання ліцензії, запит на отримання коду MMSI та заповнити формалізовані документи. Судячи з появи нового ідентифікаційного коду MMSI, «Владивосток» має нового власника, яким є Російська Федерація.

Читайте також: Французькі політики розійшлися в думках щодо "містрального" ультиматуму

Раніше французька влада неодноразово заявляла, що умов для передачі містраля немає. Останнім урядовцем, який зробив таку заяву, був міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан. Він два дні тому під час слухань у Національних зборах ще раз підтвердив депутатам наміри Франції не передавати «Владивосток».

Як повідомляв Укрінформ, французька влада попри очікування росіян скасувала урочисту церемонію з передачі першого з двох вертольотоносців типу містраль у французькому місті Сен-Назер, заплановану на 14 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-