Російські моряки вчаться керувати містралем «Владивосток». Фото

Російські моряки вчаться керувати містралем «Владивосток». Фото

Укрінформ
Універсальний десантний корабель-вертольотоносець класу «Містраль» під назвою «Владивосток», який Франція виготовила на замовлення Росії, вчетверте вийшов у море для навчання російських моряків.

Дані систем MMSI (системи ідентифікації суден) та MarineTraffic (системи позиціонування кораблів у просторі) засвідчують, що «Владивосток» третю добу поспіль здійснює маневри поблизу західного узбережжя Франції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Владивосток», який згідно з MMSI має ідентифікаційний номер 227022600, здійснює маневри у Біскайській затоці поблизу французького острова Бель-Іль (Belle-ile), що належить регіону Бретань», - засвідчують дані.

Система дозволяє стежити за кораблями у режимі реального часу, причому вона зберігає траєкторію їхнього руху упродовж останньої доби.

Французька влада та виробники «Владивостока» не коментують ці маневри. Крім того, адміністрація порту Сен-Назер, де знаходився Містраль «Владивосток», вилучила усі дані про переміщення вертольотоносця. Згідно з даними їхнього офіційного сайту «Владивосток» все ще перебуває у порту.

Разом з тим після попереднього виходу у відкрите море, який відбувся 17 жовтня, «Владивосток» змінив місце розташування. З 17 по 19 жовтня він змінив швартовий майданчик порту Сен-Назер на вантажний термінал французького містечка Монтуар-де Бретань, яке розташоване у гирлі ріки Луара (впадає у Біскайську затоку). Мета таких маневрів досі невідома. Керівництво суднобудівної компанії STX, яка виконувала замовлення для росіян, не коментує переміщення «Владивостока». У терміналі  Монтуар-де Бретань Містраль швартувався на майданчику, який прихований за «стіною» морських вантажних контейнерів. Цей майданчик посилено охороняється працівниками приватної охоронної компанії. Як повідомив французький активіст Бернар Грюа, усі спроби потрапити до місця швартування «Владивостока» і зняти його на камеру зазнали невдачі. Охоронці грубою силою блокували роботу активістів.

На думку французьких активістів, не виключено, що переміщення «Владивостока» з бухти у Сан-Назері здійснено з метою приховування від громадськості справжніх планів виробника. Крім того, на думку Бернара Грюа, переміщення Містраля до вантажного терміналу значно полегшує його вихід до Біскайської затоки. Активісти не виключають, що у Монтуар-де Бретань можливо відбудеться завантаження провізії, обладнання  тощо. «Очевидним є те, що переміщення «Владивостока» не відбулося б без відповідної санкції з боку представників французького уряду», - вважає Грюа.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Франсуа Олланд минулого тижня заявив, що продовжує підтримувати офіційну позицію, що поки на Донбасі не розпочнеться реальний процес припинення вогню, перемир'я та врегулювання конфлікту мирним шляхом, Франція не постачатиме російській стороні першого з двох «Містралів», який згідно з умовами контракту мала передати у жовтні. Французький президент заявив, що це можливо у листопаді, але після відповідних дій російської сторони з дотримання висунутих умов.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-