Містраль з росіянами нишком вийшов на випробування. Фото

Містраль з росіянами нишком вийшов на випробування. Фото

Укрінформ
У ніч з п'ятниці на суботу, без оплесків і традиційних у таких випадках переможних маршів, перший універсальний десантний корабель класу "містраль" «Владивосток» з 200-ма російськими моряками вийшов на ходові випробування у відкрите море з портового міста Сен-Назер (Франція).

Важко сказати, що саме тієї миті відчували російські матроси, мічмани та офіцери, але напевне можна сказати, що вони не було надто здивованими. У більшості з них ще живий у пам'яті «теплий» прийом, який упродовж кількох місяців російському екіпажу «кораблів-убивць» влаштовували французькі, польські, литовські та українські активісти, протестуючи проти їхньої передачі на озброєння ВМФ РФ. Мрії юних матросів зійти на берег, погуляти містом, вдихнути вільного французького повітря не збулися. Казармені умови проживання на навчальному російському кораблі «Смольний» дозволяли лише бачити крізь задраєні ілюмінатори металічні конструкції судових кранів, причали та вантажні контейнери.

Французька сторона через «технічні причини» перенесла заплановані на 10 вересня випробування, при цьому категорично спростувавши зв'язок між зміною своїх планів і ситуацією в Україні. «Владивосток» має повернутися в Сен-Назер 22 вересня. Потім будуть проведені додаткові випробування - з 23 вересня по 2 жовтня. На борту корабля зараз перебуває група російських моряків, які готуються до несення служби на кораблях цього класу, у т.ч. для проходження навчання роботі з бортовими системами містраля.

Фотографії таємних випробувань містраля для оприлюднення надав Укрінформу французький активіст Бернар Грюа.

Як повідомляло агентство, раніше Єлисейський палац оголосив про рішення Ради оборони Франції заморозити контракт з росіянами через «відсутність умов для постачання містралів». Згідно з умовами контракту, поставка першого містраля до Росії була запланована на жовтень цього року. Однак через тиск з боку США, країн НАТО та ЄС французька влада вирішила відмовитися від цих планів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-