Східні кордони НАТО охоронятиме семитисячне мобільне угруповання

Східні кордони НАТО охоронятиме семитисячне мобільне угруповання

Укрінформ
У НАТО схвалили "План дій щодо готовності", який передбачає розміщення на території східних союзників семитисячного угруповання сил швидкого реагування і додаткової військової інфраструктури.

Відповідне рішення саміту в Уельсі озвучив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми схвалили план дій щодо готовності (Readiness Action Plan, RAP) з метою зміцнення колективної оборони НАТО... Ми також домовилися створити у рамках сил швидкого реагування «передові сили» (Spearhead Force)», - заявив глава Альянсу.

За його словами, авангард включатиме 7 тис. особового складу сухопутних військ. Расмуссен додав, що угруповання перебуватиме у готовності до розгортання упродовж декількох днів за підтримки морських, повітряних та спеціальних сил.

Крім того, для забезпечення функціонування передових сил у НАТО вирішили створити органи управління (штаби) та розмістити їх на території східних союзників.

Глава Альянсу підкреслив, що готовність прийняти цю інфраструктуру висловили країни Балтії, а також Польща і Румунія.

Читайте також: Корпус НАТО у Польщі збільшать удвічі

Генсек наголосив, що Альянс зміцнює свою колективну безпеку у складній ситуації.

«НАТО надсилає чіткий сигнал будь-яким потенційним агресорам: щойно ви навіть подумаєте напасти на союзника, ви отримаєте відсіч від усього Альянсу», - наголосив  Расмуссен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-