«Французький альянс» позбавив почесного звання одеського підприємця-українофоба

«Французький альянс» позбавив почесного звання одеського підприємця-українофоба

Укрінформ
Культурологічна організація "Французький альянс в Одесі", що популяризує французьку мову та культуру, переглянула нещодавнє необачне рішення про обрання своїм почесним президентом скандального підприємця-українофоба Артема Вознюка.

Як повідомив кореспондентові Укрінформу керівник одеської ГО "Рада громадської безпеки" Марко Гордієнко, "ми повідомили шановних франкофонів, що одесити з подивом сприйняли попередну ухвалу «Alliance francaise d'Odessa». Очевидно, виходили з того, що пан Вознюк часто привозив на гастролі до Одеси французьких артистів, представляючи свій бізнес вкладом у пропаганду французької мови.

Читайте також: Заради підтримки армії одеський ліцеїст відклав навчання в Німеччині

Водночас, зазначив Гордієнко, "співзасновник мережі місцевих кінотеатрів Вознюк цілковито дискредитував себе українофобськими поглядами, на межі сепаратизму, відкрито заявляючи, що чекає приходу російських визволителів".

Ми також привернули увагу Посольства Франції та активу "Французького альянсу в Одесі", що обрання Вознюка виглядає дивним також з огляду на те, що цей підприємець уславився "публічним використанням російських словесних зворотів типу «зовсім охреніли», «хер вам» тощо, які чужі милозвучності французької мови".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-