Прокуратура вже збирає докази причетності Росії до обстрілу Сніжного

Прокуратура вже збирає докази причетності Росії до обстрілу Сніжного

Укрінформ
Генеральна прокуратура України збере всі документальні підтвердження причетності Росії до авіаудару по населеному пункті Сніжне на Донеччині. Згодом ці матеріали передадуть вищому керівництву держави для прийняття політичного рішення.

Про це заявив заступник генерального прокурора України Анатолій Матіос на брифінгу в Укрінформі, передає кореспондент агентства.

"Наше завдання, насамперед, зафіксувати, що відбулося, як це було здійснено і до яких наслідків призвело. Задокументувати відповідно до норм Кримінального процесуального кодексу і надати усі можливі документальні підтвердження як до суду, так і вищому керівництву держави для прийняття політичних рішень", - сказав правоохоронець.

Читайте також: У Радбезі кажуть, що Сніжне бомбардував невідомий літак

Матіос пояснив, що перш за все Україна має відповідно до міжнародних стандартів зібрати факти використання військової техніки або боєприпасів сусідньою державою. Однак, як зауважив він, цей процес потребує часу.

Що ж стосується механізму оскарження та претензій України до сторони, яка здійснила військово-тактичну агресію, заступник генпрокурора запевнив: справа отримає належний супровід.

Нагадаємо, сьогодні вранці по місту Сніжне було завдано авіаудару. Внаслідок атаки зруйновано два житлові будинки та будівлю податкової, загинуло щонайменше четверо мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-