Бойовики ДНР не дають розвозити дітей-сиріт по Україні - Лутковська

Бойовики ДНР не дають розвозити дітей-сиріт по Україні - Лутковська

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що озброєні формування самопрголошеної "Донецької народної республіки" перешкоджають евакуації дітей-сиріт з дитячих будинків.

Про це вона повідомила на прес-конференції в п'ятницю, передає Укрінформ.

"Згідно з розпорядженням ради міністрів ДНР, евакуація дітей-сиріт і всіх осіб, які не можуть самостійно залишити територію Луганської і Донецької областей, проводиться тільки на територію Росії", - сказала Лутковська.

Вона зазначила, що за ухвалення рішення про евакуацію тих груп населення, які не можуть самостійно прийняти його (діти-сироти, психічнохворі і жителі будинків літніх людей), відповідають місцеві органи влади. Проте вони, за її словами, не в змозі вирішити ці питання на місцях, оскільки в нинішній ситуації на це спроможніІ тільки центральний орган влади.

Читайте також: У дитбудинку Краматорська не віддали хворих дітей до Росії

Лутковська повідомила, що сьогодні направила вже друге звернення Прем'єр-міністру Арсенію Яценюку з проханням вжити всі необхідні заходи для виведення із зони конфлікту всіх згаданих категорій громадян до закінчення перемир'я.

Раніше Омбудсмен просила Яценюка перенести заклади для соціально незахищених верств населення Донецької і Луганської областей із зони конфлікту в безпечні регіони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-