У Франції готують

У Франції готують "теплий" прийом "зеленим чоловічкам" Путіна

Укрінформ
Французькі активісти готуються до нової акції «Всесвітній день анти-Mistral», протестуючи проти продажу Росії десантних вертольотоносців, та обіцяють влаштувати «теплий прийом» 400 російським морякам, які збираються прибути до міста Сен-Назер (захід Франції) для навчання.

Акція пройде 29 червня, повідомив кореспондентові Укрінформу один з її організаторів Бернар Грюа.

«Ми влаштуємо «ласкавий прийом» на доках Сен-Назер чотирьомстам маленьким "зеленим чоловічкам" Путіна, які прибудуть для навчання. Ми пояснимо їм, що Бретань - це не Крим. Ми також повинні сказати нашому урядові, що ми думаємо про його активну співпрацю з Путіним», - сказав він.

За словами Грюа, усі охочі взяти участь в акції прибудуть до Сен-Назера, де під прапорами України, Грузії, країн Балтії, Молдови, Польщі та інших країн, яким можуть загрожувати Mistral, зможуть виступити з промовами. «Таким чином, ми хочемо мобілізувати не лише українців і французів, а й усіх тих, кому не байдуже до агресивної політики РФ», - сказав він.

За інформацією Грюа, активісти розпочали підготовку до другої акції «Всесвітній день анти-Mistral». Зокрема, вони групуються через соціальні мережі, організовують транспорт, готують відповідні плакати та символіку.

Як повідомляло агентство, перша акція «Всесвітній день анти-Mistral» відбулася на початку червня безпосередньо перед верфами в Сен-Назер, де стоїть перший корабель типу "містраль" - «Владивосток». В її організації взяли участь українські та французькі активісти.

Нагадаємо, французька влада після запровадження у травні нових санкцій проти РФ не скасувала відповідний контракт на постачання «містралів». Згідно із заявами офіційних представників влади, Франція змушена виконувати раніше ухвалену угоду з Росією. Зокрема, МЗС Франції відкрило візи 400 російським морякам, які прибудуть в Сен-Назер у червні, щоб розпочати підготовку для керування вертольотоносцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-