ГРУ наказало

ГРУ наказало "Стрєлку" здійснити масштабну диверсію в Україні. Відео

Укрінформ
Служба безпеки України оприлюднила відеоматеріали щодо злочинної діяльності офіцера Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації, який діє в Україні під іменем Ігоря Стрєлкова (позивний "Стрєлок")
Служба безпеки України оприлюднила відеоматеріали щодо злочинної діяльності офіцера Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації, який діє в Україні під іменем Ігоря Стрєлкова (позивний "Стрєлок").
 
Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт української спецслужби.
 
"Встановлено, що на початку квітня Стрєлков отримав прямий наказ із Москви розпочати масштабну диверсійну операцію на материковій частині України, зокрема, в Донецькій і Луганській областях", - ідеться у повідомленні.
 
Як зазначається, востаннє легально він перетинав український кордон 26 лютого 2014 року - прилетів рейсом Шереметьєво - Сімферополь. "У ніч з 26 на 27 лютого відбулося захоплення ВР АРК, що стало початком анексії півострова", - зазначає українська спецслужба.
 
Як повідомляв Укрінформ, у ході Антитерористичної операції СБУ контррозвідкою Служби безпеки України встановлено реальне ім’я та прізвище офіцера Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації, який діє в Україні під іменем Ігоря Стрєлкова (позивний "Стрєлок"). Це громадянин РФ, полковник Ігор Всеволодович Гіркін. Народився 17 грудня 1970 року, номер паспорта громадянина РФ №4506460961, зареєстрований у Москві за адресою: Шенкурський проїзд, буд. 8Б, кв. 136. Раніше неодноразово відвідував Україну з російським закордонним паспортом. 
 
Встановлено також причетність групи "Стрєлка" до викрадення представників ОБСЄ на Донеччині. Затримання відбулося за безпосередньої команди диверсанта Ігоря Бєзлєра (позивний "Бєс"). Про це свідчать записи телефонних розмов Бєзлєра з його підлеглими.
 
Громадянина Російської Федерації Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) Службою безпеки України оголошено у розшук. Щодо нього розпочато кримінальне провадження за фактом організації умисного вбивства та вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, проведення диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних областей України.
 
Службою безпеки з’ясовано, що члени розвідувально-диверсійної групи у складі понад 30 осіб під командуванням Стрєлкова 13 квітня 2014 року вчинили озброєний напад на співробітників СБУ, під час якого загинув один співробітник СБУ і троє були поранені.
 
Стрєлков також керував діями озброєних осіб, які незаконно утримували військовослужбовців 25-ої окремої повітряно-десантної бригади ВДВ ЗС України у м. Слов’янськ 16 квітня 2014 року.
 
Встановлено причетність Стрєлкова до вбивства депутата Горлівської міської ради Володимира Рибака.
Видео: youtube

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-