Урядовий контактний центр: молодь цікавить питання придбання житла

Урядовий контактний центр: молодь цікавить питання придбання житла

Укрінформ
У молодої сім'ї на сьогоднішній день є дві можливості, щоб придбати своє житло

У молодої сім'ї на сьогоднішній день є дві можливості, щоб придбати своє житло: отримати іпотечний кредит в комерційному банку або скористатися державною соціальною іпотечною програмою для молодих сімей. Тому, звертаючись на урядову телефонну "гарячу лінію", громадяни сподіваються на допомогу у вирішенні питань з даної проблематики.

Як повідомили Укрінформу в управлінні взаємодії з громадськістю Урядового контактного центру (Центр), минулого року з питань пільгового молодіжного кредитування звернулися 117 заявників.

"Майже кожний четвертий звертався зі скаргою щодо затримки перерахування коштів органами Державної казначейської служби України відповідно до укладеного кредитного договору. Інші - цікавилися умовами та порядком отримання пільгового кредиту. Найбільше звернень надходило з м.Київ, Полтавської, Хмельницької, Львівської та Луганської областей", - поінформували у Центрі.

У своїх зверненнях на урядову телефонну "гарячу лінію" громадяни прохають про допомогу у вирішенні життєво важливих питань, особливо тих, що стосуються житла. Так, житель м.Хмельницький звернувся з приводу затримки оплати робіт з будівництва житлового будинку відповідно до укладеного кредитного договору. За повідомленням Головного управління Державної казначейської служби України у Хмельницькій області, було здійснено перерахування коштів на оплату актів виконаних робіт по будівництву в повному обсязі. В результаті зворотного зв'язку із заявником було з'ясовано фахівцями Центру, що питання вирішено, житловий будинок введено в експлуатацію.

Жителька м.Лисичанськ Луганської області звернулася з проханням допомогти отримати молодіжний кредит на придбання житла. Виконавчим комітетом Лисичанської міської ради заявниці надано роз'яснення про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молоді та запропоновано звернутися до регіонального відділення Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Львів'янин скаржився щодо затримки перерахунку коштів, які були виділені Львівським регіональним управлінням Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Управлінням Державної казначейської служби України Галицького района м.Львів поінформовано про оплату платіжного доручення фонду в повному обсязі. Про вирішення питання фахівці Центру дізналися, зателефонувавши заявнику.

Мешканка смт.Козова Тернопільської області повідомила, що уклала кредитний договір з Тернопільським регіональним управлінням Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву щодо будівництва житлового будинку, проте кошти не були перераховані. Головне управління Державної казначейської служби України повідомило, що перерахування коштів здійснено у повному обсязі. Про отримання кредитних коштів заявниця підтвердила під час телефонної розмови з фахівцями Центру.

У період з 21 лютого по 27 лютого 2014 року на урядову телефонну "гарячу лінію" надійшло 14 тисяч 450 дзвінків. Крім того, через Інтернет звернулося 224 громадянина.

Урядова телефонна "гаряча лінія" працює за номером: 0-800-507-309, з понеділка по п'ятницю з 8 до 21 години, в суботу - з 8 до 19 години, крім неділі та святкових днів. Дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України - безкоштовні.

Адреса веб-сайту Урядового контактного центру - www.ukc.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-