Бюджетників хвилює стан виплати заробітної плати - Урядовий контактний центр

Бюджетників хвилює стан виплати заробітної плати - Урядовий контактний центр

Укрінформ
Одним із першочергових завдань для уряду наразі є забезпечення своєчасної виплати заробітних плат, пенсій, соціальної допомоги

Одним із першочергових завдань для уряду наразі є забезпечення своєчасної виплати заробітних плат, пенсій, соціальної допомоги. Завдяки зусиллям, спрямованим на врегулювання даної проблеми та посиленому контролю з боку органів державної влади, вдалося ліквідувати заборгованість з виплати заробітної плати перед бюджетниками, яка утворилася в кінці минулого року. Проте громадяни продовжують звертатися на урядову телефонну "гарячу лінію", хоча кількість звернень з початку року зменшилась порівняно зі зверненнями, зареєстрованими наприкінці минулого року.

Як повідомили Укрінформу в управлінні взаємодії з громадськістю Урядового контактного центру (Центр), з початку поточного року на урядову телефонну "гарячу лінію" та через інтернет надійшло 1116 звернень з цієї проблематики.

"Майже третину звернень з питань заборгованості з виплати заробітної плати отримано від працівників бюджетної сфери: співробітників закладів охорони здоров'я, освітніх закладів та інших бюджетних установ. Аналіз звернень свідчить, що найскрутніша ситуація зафіксована в Луганській, Чернігівській, Донецькій, Київській, Івано-Франківській областях та АР Крим, жителі яких зверталися найчастіше", - ідеться у повідомленні Центру.

Зокрема, затримка заробітної плати переважно відбувалася протягом кількох днів, про що свідчать результати зворотного зв'язку із заявниками фахівців Урядового контактного центру. Так, на початку січня ц.р. жителька Донеччини звернулася з проблемою - невиплата заробітної плати за грудень 2013 р. у центральній міській лікарні № 14 м. Донецьк. Заборгованість була погашена у повному обсязі протягом трьох днів, що було з'ясовано фахівцями Урядового контактного центру.

Аналогічна ситуація відбулася у Чортківському районному управлінні праці та соціального захисту населення Тернопільської області, співробітник якого звернувся щодо сприяння у виплаті заробітної плати. Протягом чотирьох днів після звернення на урядову телефонну "гарячу лінію" заборговані кошти було виплачено.

Від працівників Яблунівського дошкільного навчального закладу "Писанка" Косівського району Івано-Франківської області в кінці січня ц.р. надійшло 12 скарг щодо затримки зарплати з грудня минулого року. Зворотним зв'язком з'ясовано, що заробітну плату виплачено лише за грудень 2013 р., решту буде виплачено найближчим часом.

Заявниці, яка зверталася з проблемою невиплати авансу за січень поточного року у Феодосійському дошкільному навчальному закладі АР Крим, заборгованість виплачено протягом п'яти днів, що підтверджено зворотним зв'язком.

Подібна ситуація відбулася в Микитівській виправній колонії м.Горлівка Донецької області, де протягом п'яти діб після звернення на урядову телефонну "гарячу лінію" співробітнику було виплачено заробітну плату за січень поточного року.

Тож фахівці Урядового контактного центру радять не зволікати, а звертатися на урядову телефонну "гарячу лінію", яка сприятиме у вирішенні важливих життєвих питань.

У період з 14 лютого по 20 лютого 2014 р. на урядову телефонну "гарячу лінію" надійшло 15 тисяч 908 дзвінків, крім того, через інтернет звернулося 242 громадянина.

Урядова телефонна "гаряча лінія" працює за номером: 0-800-507-309, з понеділка по п'ятницю з 8 до 21 години, в суботу - з 8 до 19 години, крім неділі та святкових днів. Дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України - безкоштовні.

Адреса веб-сайту Урядового контактного центру - www.ukc.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-