Урядовий контактний центр: Питання запровадження військової служби за контрактом хвилюють громадян

Урядовий контактний центр: Питання запровадження військової служби за контрактом хвилюють громадян

Укрінформ
Військовослужбовці 6 грудня святкують День Збройних Сил України - свято захисників Вітчизни

Військовослужбовці 6 грудня святкують День Збройних Сил України - свято захисників Вітчизни. Як відомо, цієї осені востаннє відбувся призов громадян на строкову службу. Українська армія переходить на комплектування військовослужбовцями за контрактом, що передбачено Державною комплексною програмою реформування та розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року. Отже реакція на реалізацію поставлених завдань позначилася також і на зверненнях громадян.

Як повідомили Украніорму в Управлінні взаємодії із громадськістю Урядового контактного центру (Центр), впродовж поточного року на урядову телефонну "гарячу лінію" та через Інтернет від заявників надійшло майже 300 звернень з питань обороноздатності.

"Переважно зверталися мешканці Києва, Одеської та Львівської областей. Як свідчить аналіз звернень, з питань модернізації української армії заявників найбільше цікавили подальша доля високомобільних десантних військ Збройних Сил України та запровадження військової служби лише за контрактом. Зокрема, заявники висловлювали побоювання щодо закриття Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.", - повідомили у Центрі.

Так, жителька Сум звернулася з проханням надати роз'яснення, чи передбачено скасування загального призову до військової служби з 1 січня 2014 року. Головне управління особового складу Генерального штабу Збройних Сил України повідомило, що опрацьовуються проекти програмних документів розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року, в яких, у тому числі, передбачаються і заходи переходу Збройних Сил України до комплектування військовослужбовцями військової служби за контрактом та скасування призову на строкову військову службу.

Мешканець Одеси у своєму зверненні на урядову телефонну "гарячу лінію" порушив питання: чи будуть збережені високомобільні десантні війська як окремий рід військ. Командуванням високомобільних десантних військ Збройних Сил України надано роз'яснення заявникові щодо Директиви Міністерства оборони України, в якій також йдеться про подальшу долю високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

Житель смт. Лиманське Роздільнянського району Одеської області звернувся з приводу прийому його на військову службу за контрактом. Незважаючи на те, що всі необхідні документи були надані військкомату, питання так і не вирішено. Управлінням особового складу штабу Командування військкомату Сухопутних військ Збройних Сил України заявника поінформовано, що згідно з наказом міністра оборони України його прийнято на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу та призначено старшим техніком. Фахівці Урядового контактного центру зателефонували заявнику і переконалися, що питання вирішено.

Киянка звернулася з проханням посприяти у видачі військового квитка її синові. Заявниця скаржилася, що у зв'язку з одним прийомним днем на тиждень біля військкомату постійно утворюється велика черга, тому потрапити на прийом до спеціаліста її син не може. Управлінням оборонного планування штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України повідомлено, що син заявниці отримав військовий квиток військовозобов'язаного. Також задля поліпшення ситуації щодо розгляду звернень громадян у військових комісаріатах Києва збільшено кількість прийомних днів - з одного до двох днів на тиждень. Заявниця у телефонній розмові з фахівцями Урядового контактного центру підтвердила позитивне вирішення питання.

Житель Володимира-Волинського Волинської області у своєму зверненні просив посприяти йому у звільненні з військової частини, згідно з наказом начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України, та виплатити розрахункові кошти. Управлінням особового складу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України надано роз'яснення, що витяг з наказу на звільнення заявника був відпрацьований та переданий з нарочним (посланцем) до відповідної військової частини. Під час зворотного зв'язку фахівці Урядового контактного центру з'ясували, що питання вирішено повністю. Заявник висловив їм подяку за позитивне вирішення питання.

Такі подяки від громадян непоодинокі. Заявники висловлювали вдячність працівникам Урядового контактного центру за вирішення різноманітних питань. Зокрема, киянка - за встановлення дорожнього знаку, мешканець м.Костянтинівка Донецької області - за відновлення послуги стаціонарного зв'язку, житель Миколаєва - за вирішення питання щодо прибирання та вивезення побутового сміття з прибудинкової території, заявниця з міста Рахова висловила подяку працівнику міліції за підтримку мешканців села Ясіня.

Загалом за період з 29 листопада по 6 грудня 2013 року на урядову телефонну "гарячу лінію" та через Інтернет звернулося 17 тисяч 249 заявників.

Урядова телефонна "гаряча лінія" працює за номером: 0-800-507-309, з понеділка по п'ятницю з 8 до 21 години, в суботу - з 8 до 19 години, крім неділі та святкових днів. Дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України - безкоштовні.

Адреса веб-сайту Урядового контактного центру - www.ukc.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-