Селянам надаються дотації за велику рогату худобу - Урядовий контактний центр

Селянам надаються дотації за велику рогату худобу - Урядовий контактний центр

Укрінформ
Надання бюджетних дотацій сільськогосподарським товаровиробникам на утримання молодняку великої рогатої худоби продовжено й у поточному році

Надання бюджетних дотацій сільськогосподарським товаровиробникам на утримання молодняку великої рогатої худоби, яке розпочато торік, продовжено й у поточному році. Державна підтримка галузі тваринництва, яку запроваджує уряд, дозволить відродити вітчизняне тваринництво. Вперше за часи незалежності зупинився спад поголів’я великої рогатої худоби та закріпилась тенденція до його зростання. Прем’єр-міністр Микола Азаров неодноразово на засіданнях уряду, на своїй сторінці у Facebook наголошував: скарги селян на те, що дотації не доходять до них, будуть розглядатися першочергово і принципово.

Як повідомили Укрінформу в Управлінні взаємодії з громадськістю Урядового контактного центру (Центр), у поточному році на урядову телефонну "гарячу лінію" звернулися понад 1200 громадян, які мали проблеми в отриманні державних дотацій у тваринницькій галузі.

Переважно звернення стосувалися отримання спеціальної бюджетної дотації за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби. Адже дотація має виплачуватися селянам за утримання молодняку в їх домогосподарствах та збереження його до певного віку на дату подання відповідних документів. У зверненнях громадяни скаржилися на відмову в прийнятті документів на отримання вказаної дотації, часткову або повну її невиплату (у тому числі за минулий рік).

Заявники також зверталися щодо отримання бюджетної дотації за продану на забій худобу. Селяни, які виростили та продали на забій та переробку сільськогосподарським підприємствам молодняк великої рогатої худоби та свиней (крім свиноматок і кнурів), здебільшого скаржилися на невиплату вказаних дотаційних коштів.

Зареєстровані звернення щодо часткового відшкодування витрат на придбання установок індивідуального доїння. Вказані звернення зареєстровані від громадян, які придбали для власного користування нові установки індивідуального доїння вітчизняного виробництва.

Жодне звернення громадян на урядову телефонну "гарячу лінію" не залишається без уваги. В цьому переконалася жителька с.Чесний Хрест Володимир-Волинського району Волинської області, яка зателефонувала на урядову "гарячу лінію", сподіваючись на допомогу. Жінка повідомила, що минуло майже чотири місяці, як вона подала до сільської ради необхідні документи на отримання дотації за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби, проте питання виплати коштів так і не вирішується. За результатами розгляду звернення Департаментом агропромислового розвитку ОДА повідомлено про виплату дотаційних коштів. Заявниця підтвердила, що кошти отримала.

У такій самій ситуації опинилися і житель с. Карапчів Вижницького району Чернівецької області, і заявник з с. Новопетрівка Братського району Миколаївської області, і мешканка с. Семаківці Чортківського району Тернопільської області. Заявники звернулися на урядову телефонну "гарячу лінію" та повідомили, що подали до своїх сільських рад документи на отримання дотації за утримання та збереження молодняку, але коштів довгий час не можуть отримати. Державні адміністрації зазначених областей повідомили, що дотаційні кошти заявникам перераховані, що підтверджено зворотним зв’язком.

Жителька с. Брускинське Великоолександрівського району Херсонської області звернулася від імені свого чоловіка, який ще минулого року подав необхідні документи для отримання часткового відшкодування витрат на придбання установки індивідуального доїння, але коштів не отримав. Головне управління агропромислового розвитку ОДА повідомило про перерахування часткового відшкодування на поточний рахунок чоловіка заявниці. Фахівці Центру зателефонували заявниці та з’ясували, що кошти отримані.

Загалом за період з 25 жовтня по 1 листопада 2013 року на урядову телефонну "гарячу лінію" та через інтернет надійшли звернення від 15 тисяч 861 заявника.

Урядова телефонна "гаряча лінія" працює за номером: 0-800-507-309, з понеділка по п'ятницю з 8 до 21 години, в суботу - з 8 до 19 години, крім неділі та святкових днів. Дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України - безкоштовні.

Адреса веб-сайту Урядового контактного центру - www.ukc.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-