Урядова телефонна

Урядова телефонна "гаряча лінія" допомагає малозабезпеченим сім'ям отримати соціальну допомогу

Укрінформ
Найбільш вразливі верстви населення гарантовано отримують від держави грошову допомогу в розмірі, не нижчому від прожиткового мінімуму

Одним з важливих напрямів соціальної політики держави є соціальний захист найбільш вразливих верств населення. Держава гарантовано надає такій категорії громадян грошову допомогу в розмірі, не нижчому від прожиткового мінімуму, відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям". Проте, громадяни продовжують звертатися на урядову телефонну "гарячу лінію" з питань державної соціальної допомоги.

Як повідомили Укрінформу в Управлінні по взаємодії із громадськістю Урядового контактного центру (Центр), з початку року надійшло майже 3,5 тис. звернень з цієї тематики. Порівняно з аналогічним періодом минулого року їхня кількість збільшилася вдвічі.

"Актуальними для громадян є питання умов та порядку отримання соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям, зокрема, в яких розмірах вона нараховується, припинення виплат, можливість їх підвищення тощо. Найбільше з цих питань зверталися мешканці Одеської, Миколаївської та Херсонської областей. Люди зверталися також з проханнями перевірити правильність нарахування соціальної допомоги відповідно до їх майнового стану. Серед заявників також були скарги, які стосувалися невиплати соціальної допомоги або затримки з виплатою", - поінформували в Центрі.

Так, жителька Харківської області звернулася за роз’ясненнями, чи має право її сім’я отримувати соціальну допомогу як малозабезпечена. За інформацією Департаменту соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації заявниці було роз’яснено порядок призначення даного виду соціальної допомоги, а відповідно до її заяви було призначено соціальну допомогу як малозабезпеченій сім’ї. Зворотним зв’язком із заявницею встановлено, що питання вирішено позитивно.

Заявниця з Миколаївської області, яка виховує трьох дітей та не має власного житла, звернулася з проханням допомогти з призначенням соціальної допомоги як малозабезпеченій сім’ї. Вона повідомила, що працівники Управління праці та соціального захисту населення Доманівського району у призначенні соціальної допомоги відмовили, мотивуючи тим, що рівень її доходів перевищує прожитковий мінімум. За результатами розгляду звернення Департаментом соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації було повідомлено, що заявниці призначено соціальну допомогу як малозабезпеченій.

Мешканка м.Севастополь звернулася зі скаргою на затримку з виплатою соціальної допомоги як малозабезпеченій сім’ї. Вона - одинока матір, доглядає за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Севастопольська міськдержадміністрація повідомила, що кошти з держбюджету, передбачені для виплати державної допомоги, були перераховані через поштові відділення та відділення банків. Заявниця під час зворотного зв'язку поінформувала, що питання вирішено, та висловила подяку працівникам Урядового контактного центру за сприяння у його вирішенні.

Згідно зі статистичними даними Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту, в Україні налічується 13,5 млн сімей. 206 011 сімей отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям, 150 546 сімей отримують державну допомогу сім'ям з дітьми, 117 862 сім'ям надано житлово-комунальні субсидії, 182 240 сімей користуються пільгами (звільнення від оплати за дошкільний заклад, безкоштовне харчування дітей у ЗОШ, забезпечення дітей шкільною формою, безкоштовне відвідування гуртків).

Загалом за період з 20 по 27 вересня 2013 року на урядову телефонну "гарячу лінію" та через Інтернет звернулися 13 тисяч 372 заявника.

Урядова телефонна "гаряча лінія" працює за номером: 0-800-507-309, з понеділка по п'ятницю з 8 до 21 години, в суботу - з 8 до 19 години, крім неділі та святкових днів. Дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України - безкоштовні.

Адреса веб-сайту Урядового контактного центру - www.ukc.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-