Робота ЗМІ у надзвичайних ситуаціях має бути оперативною, але безпечною - Болотських

Робота ЗМІ у надзвичайних ситуаціях має бути оперативною, але безпечною - Болотських

Укрінформ
Державна служба України з надзвичайних ситуацій намагається допомогти журналістам оперативно висвітлити надзвичайні події

Державна служба України з надзвичайних ситуацій намагається допомогти журналістам оперативно висвітлити надзвичайні події і водночас організувати їх безпечну роботу.

Про це у коментарі Укрінформу у переддень міжнародного семінару-тренінгу «Відкрита розмова: безпека журналіста» заявив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайла Болотських.

"Робота ЗМІ в умовах надзвичайної ситуації передбачає не лише оперативне та об'єктивне висвітлення подій та обставин, але мусить бути безпечною у першу чергу для самих представників мас-медіа. Адже певні надзвичайні ситуації можуть нести загрозу життю та здоров'ю професійно непідготовлених осіб. Тож наше завдання - організувати на місці надзвичайної ситуації максимально безпечну роботу журналістів", - сказав посадовець.

Він зазначив, що зазвичай на місці події перебувають працівники прес-служби ДСНС України, які інструктують журналістів щодо безпеки у конкретних умовах, координують роботу ЗМІ, інформують про зміни в обстановці, надають оперативні коментарі, фото- та відеоматеріали з епіцентру подій.

"Завдяки такій взаємодії ЗМІ, перебуваючи на місці події, мають змогу оперативно отримувати і оновлювати інформацію і при цьому є максимально убезпеченими", - підкреслив Болотських.

Водночас він зауважив, що, зі свого боку, представник ЗМІ в умовах надзвичайної ситуації має дотримуватися елементарних правил безпеки і при цьому не перешкоджати роботі оперативно-рятувального підрозділу.

Підсумовуючи, голова ДСНС висловив сподівання, що міжнародний семінар-тренінг, організований в рамках проекту «Відкрита розмова», сприятиме "чіткій взаємодії та організації нашої спільної роботи".

Нагадаємо, Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів у межах програми "Відкрита розмова" ініціювала проведення семінару-тренінгу "Відкрита розмова: Безпека журналіста". Головна мета заходу – обмін досвідом між українськими та зарубіжними журналістами щодо безпеки працівників ЗМІ. У семінарі візьмуть участь експерти з України, Росії, Грузії, Великої Британії та Німеччини - практикуючі фотографи, телевізійники, редактори, а також представники європейських правоохоронних організацій. Рекомендації з безпеки журналістів, що будуть напрацьовані під час семінару «Відкрита розмова: безпека журналіста», стануть основою спеціального посібника для представників ЗМІ.

Захід відбудеться 18 вересня о 10.00 в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-