Оздоровленню та відпочинку дітей приділялася належна увага - Урядовий контактний центр

Оздоровленню та відпочинку дітей приділялася належна увага - Урядовий контактний центр

Укрінформ
Необхідність забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей - питання, яке перебуває на особливому контролі уряду та Президента України

Необхідність забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей, створення належних умов для творчого, інтелектуального, культурного і фізичного розвитку дітей у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку - питання, яке перебуває на особливому контролі уряду та Президента України. У дорученні стосовно забезпечення якісного та безпечного літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2013 році Президент України звернув увагу органів виконавчої влади на вжиття дієвих заходів щодо неухильного забезпечення контролю за діяльністю дитячих закладів оздоровлення та відпочинку незалежно від форми власності і підпорядкування. Однак у цих закладах, як свідчать звернення громадян, траплялися непоодинокі випадки порушень, на які оперативно реагувала урядова телефонна "гаряча лінія".

Як повідомили Укрінформу в управлінні взаємодії з громадськістю Урядового контактного центру (Центр), на урядову телефонну "гарячу лінію" та веб-сайт Центру стосовно забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей надійшло майже 250 звернень.

"Заявники головним чином порушували питання санаторно-курортного лікування дітей з багатодітних родин та дітей-інвалідів. Більшість цих звернень надійшло у літні місяці. Частіше зверталися мешканці м. Києва та Чернігівської області. Серед питань, порушених у зверненнях, були й такі: яким чином можливо отримати путівку, хто саме має право на оздоровлення, куди необхідно звертатися для її отримання тощо", - поінформували у Центрі.

Більшість звернень громадян на урядову телефонну «гарячу лінію» вирішено позитивно. Так, жителька Києва звернулася з проханням забезпечити її дитину путівкою на санаторно-курортне лікування. У результаті розгляду звернення Департамент охорони здоров'я Київської міськдержадміністрації повідомив, що дитині заявниці було надано санаторно-курортну путівку до дитячого спеціалізованого клінічного санаторію Міністерства охорони здоров'я України "Морський" (м. Євпаторія) у супроводі заявниці.

Надходили і скарги від заявників. Вони, зокрема стосувалися незадовільних умов відпочинку та оздоровлення дітей. Нарікання громадян викликали недотримання в деяких закладах дитячого відпочинку санітарно-гігієнічних норм, неякісне харчування, недбалість працівників санаторно-курортних закладів. Такі звернення здебільшого стосувалися закладів оздоровлення та відпочинку в АР Крим, а також Херсонській та Миколаївській областях. Як повідомили в управлінні взаємодії з громадськістю, усі скарги було розглянуто, недоліки усунуто, що підтверджено зворотним зв'язком.

Зокрема, мешканка м.Обухів Київської області звернулася зі скаргою на незадовільні умови дитячого відпочинку у санаторії "Карпатські зорі" (с. Модрич Дрогобицького району Львівської області) - дітей розмістили у господарських приміщеннях з незадовільним санітарним станом. Після звернення заявниці на урядову телефонну "гарячу лінію" дітей переселили у кімнати зі зручностями, забезпечили достатнім харчуванням, проводились також і оздоровчі процедури у повному обсязі.

Жителька м.Золочів Львівської області поскаржилася на неналежне харчування дітей у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку "Альбатрос" (с. Рибаківка Березанського району Миколаївської області). Департамент освіти, науки та молоді Миколаївської обласної держадміністрації повідомив, що за результатами проведеної перевірки керівнику закладу вказано на необхідність негайного вирішення питання забезпечення дітей якісним та повноцінним харчуванням. Зворотним зв'язком із заявницею встановлено, що питання вирішено, належне харчування дітей було забезпечено.

Працівник санаторію "Феміда" (м. Євпаторія АР Крим) звернувся зі скаргою на затримку платежів Виконавчою дирекцією Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за путівки на дитяче оздоровлення у вказаному санаторії. Після звернення на урядову телефонну "гарячу лінію" кошти були перераховані.

Голова Дніпропетровської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки звернулася щодо виплати Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності коштів на оздоровлення 300 дітей у дитячому закладі оздоровлення "Лісова казка" (с. Орлівщина Новомосковського району Дніпропетровської області). За результатами розгляду звернення Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності питання було вирішено, кошти перераховані.

Заявниця з м.Івано-Франківськ у червні звернулася зі скаргою на відмову в зарахуванні двох її дітей до позаміського закладу оздоровлення та відпочинку "Лімниця" (с. Вістова Калуського району Івано-Франківської області) через відсутність вільних місць. Департамент освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту обласної держадміністрації повідомив, що діти заявниці будуть оздоровлені у вказаному закладі у серпні впродовж 20 календарних днів. Вирішення питання підтверджено зворотним зв'язком.

Загалом за період з 30 серпня по 6 вересня 2013 року на урядову телефонну "гарячу лінію" та через інтернет звернулися 10 тисяч 980 заявників.

Урядова телефонна "гаряча лінія" працює за номером: 0-800-507-309, з понеділка по п'ятницю з 8 до 21 години, в суботу - з 8 до 19 години, крім неділі та святкових днів. Дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України - безкоштовні.

Адреса веб-сайту Урядового контактного центру - www.ukc.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-