УКРІНФОРМУ - 95 років. ІНФОГРАФІКА

УКРІНФОРМУ - 95 років. ІНФОГРАФІКА

Укрінформ
УКРІНФОРМ - одне з найстаріших у світі та єдине в Україні державне агентство новин, яке поширює найрізноманітнішу, зокрема, й офіційну інформацію, про події в країні та світі

(Історичний ракурс)

УКРІНФОРМ - одне з найстаріших у світі та єдине в Україні державне агентство новин, яке поширює найрізноманітнішу, зокрема, й офіційну інформацію, про події в країні та світі. Щодоби п'ятьма мовами воно продукує понад 500 текстових, інфографічних, відеоматеріалів та понад 200 фотознімків. Його кореспонденти працюють в усіх областях України та в одинадцяти країнах світу.

Цими днями минає 95 років з дня створення агентства. Зрештою, вся його історія - це й літопис самої України: від буремної весни 1918-го і до наших днів.

Цю історію можна простежити й за змінами назви агентства. Спочатку, у 1918 - 1919 рр., за часів Української народної республіки, це було УТА, УкТА (Українське телеграфне агентство), згодом перейменоване більшовиками на БУП (Бюро української преси) та УкРОСТА (Українсько-російське телеграфне агентство).

З 1921 року назва агентства стає стабільною - як РАТАУ (Радіо-телеграфне агентство України) його знали майже сімдесят років, до 1990-го, коли вперше почала фігурувати назва УКРІНФОРМ (Українське національне інформаційне агентство). 1996 року відбулося чергове перейменування, і ДІНАУ (Державне інформаційне агентство) мовило до 2000-го року, коли йому-таки повернули назву УКРІНФОРМ та статус Українського національного інформаційного агентства.

Змінивши три адреси у Києві та пропрацювавши з 1919 по 1937 рік у Харкові, УКРІНФОРМ 1986 року оселився на столичній вулиці Богдана Хмельницького, 8/16.

Керівниками агентства у різні періоди був цілий ряд відомих в Україні та за її межами політиків, журналістів, літераторів. Серед них - засновник агентства Дмитро Донцов, Володимир Нарбут, Михайло Тардов, Ігор Сиромолотний, Микола Хворостяний, Микола Андрющенко, Віктор Горкун, Володимир Бурлай, Віталій Возіанов, Олександр Савенко, Віктор Чамара та нинішній гендиректор Олександр Децик.

Побачити історію агентства можна завдяки інфографіці "Укрінформу".

 

УКРІНФОРМУ - 95 років. ІНФОГРАФІКА

Інфографіка Укрінформу. УКРІНФОРМУ - 95 років, історичний ракурс. Завдяки архівним знімкам можна озайомитись з будівлями, в яких працювало агентство у різні роки, та побачити портрети людей, які його очолювали.

Придбати інфографіку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-