Актуальними для громадян залишаються питання пенсійного забезпечення - Урядовий контакт-центр

Актуальними для громадян залишаються питання пенсійного забезпечення - Урядовий контакт-центр

Укрінформ
Актуальними для громадян продовжують залишатися питання пенсійного забезпечення

Актуальними для громадян продовжують залишатися питання пенсійного забезпечення.

Про це УКРІНФОРМу повідомили в Урядовому контактному центрі.

«На урядову телефонну «гарячу лінію» протягом минулого тижня надійшло 437 таких звернень (за попередній тиждень - 171). Порівняно з попереднім тижнем у 5,5 раза збільшилася кількість звернень стосовно виплати пенсій», - йдеться у повідомленні.

Після оприлюднення постанови Кабінету Міністрів України від 21.03.2012 р. № 245 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення» ось уже другий місяць поспіль до Центру звертаються громадяни пільгових категорій щодо можливості отримати безкоштовно засоби приймання сигналів цифрового телерадіомовлення, оскільки їх звернення до місцевих управлінь праці та соціального захисту населення результатів не дають, повідомили в Урядовому контактному центрі.

Водночас збільшилася кількість скарг на порушення строків виплати заробітної плати суб'єктами підприємницької діяльності та комунальними і державними підприємствами, установами, організаціями. Зокрема, невирішеним залишається питання оплати праці у ТОВ «Іллічівський судноремонтний завод» м. Іллічівська Одеської області та КП «Дніпродзержинське житлове об'єднання» м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області, працівники яких продовжують повідомляти про порушення строків виплати заробітної плати.

Збільшилась кількість скарг на невиплату заробітної плати і працівникам освітніх закладів.

Громадяни також продовжують звертатися з проханням не допустити закриття та перепрофілювання медзакладів. Відповідні звернення стосуються Гніванської районної лікарні № 1 та центральної районної лікарні Погребищенського району Вінницької області, поліклініки № 2 УОЗ Святошинської райдержадміністрації м. Києва. Надійшли скарги на адміністрації лікарень про відмову в госпіталізації (4 звернення із Запорізької, Донецької, Харківської та Одеської областей), відмову у підписуванні рецептів для отримання на пільговій основі препаратів (4 звернення з Луганської, Сумської та Запорізької областей), вимогу сплачувати «благодійні» внески в Дніпропетровській обласній дитячій клінічній лікарні.

Залишається актуальним питання збору, використання та обліку благодійних (добровільних) внесків на потреби загальноосвітніх навчальних закладів. Зокрема, мешканці Дніпропетровської області повідомили про вимагання щомісячної сплати по 5 грн на ремонт школи у м.П'ятихатках від заявниці, у якої під опікою знаходиться четверо прийомних дітей-сиріт; на початку навчального року батьки учнів початкової школи Теплицького району Вінницької області сплачують кошти на ремонт закладу, а батьки випускників школи Біляївського району Одеської області - на подарунки для вчителів.

Повідомляється, що на урядову телефонну «гарячу лінію» 0-800-507-309 з 7 по 13 травня 2012 року надійшло 7229 звернень громадян зі скаргами, заявами та пропозиціями, в т.ч. 8 - через веб-сайт Урядового контактного центру (далі - Центр). Для розгляду і реагування органам виконавчої влади надіслано 3092 звернення, у тому числі для роз'яснення положень законодавства - 101. На 2287 звернень громадяни отримали довідки та консультації від фахівців Центру. Порівняно з попереднім тижнем загальна кількість звернень збільшилась на 57%.

Протягом тижня органами виконавчої влади опрацьовано з внесенням у базу даних електронних копій відповідей заявникам 3393 звернення, з них 474 вирішені позитивно.

Крім того, за період з 7 по 13 травня 2012 року на урядову телефону «гарячу лінію» надійшло 36 подяк. Зокрема, голові Кіровоградської обласної державної адміністрації за значний внесок у розвиток інфраструктури м.Кіровограда, працівникам Дніпропетровської обласної державної адміністрації за допомогу у вирішенні питання отримання надбавки до заробітної плати працівницею КП «Новомосковськводоканал», працівникам Київського міського шпиталю інвалідів Великої Вітчизняної війни за кваліфіковану допомогу у проведенні лікування та 33 подяки працівникам Центру за допомогу у вирішенні порушених питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-