Топ-10 британських жіночих імен

Топ-10 британських жіночих імен

Укрінформ
Останнім часом у нашій культурі все частіше прослідковується тренд адаптації іноземних імен. Пропонуємо Вам бути в курсі, які жіночі імена насправді популярні у Великій Британії!

1.Олівія

Як і чоловічий варіант цього імені, Олівія походить ймовірно із французької мови, де означає “плантатор оливкових дерев”.

2.Софія

Це давнє ім’я, яке використовують у різних країнах, має значення “мудрість”. Як бачимо, з часом його популярність зовсім не меншає!

3.Амелія

З латинської мови це ім’я перекладається як “боротись”, а у давній німецькій мові Амелія означало “працювати”.

4.Лілія

Очевидно, що це жіноче ім’я походить від назви квітки, тож від володарок цього імені очікується, що вони будуть такими ж ніжними та ідеальними, як лілії.

5.Емілія

Це жіночий варіант чоловічого імені Еміль. Вважається, що з латинської воно означає «ревна, старанна». Кажуть, що Еміліям притаманна рішучість, хоч вони і можуть виглядати слабкими

6.Ева

Це ім’я означає “давати життя”. Його популярність інтернаціональна та незмінна впродовж століть.

7.Ісла

Це шотландське ім’я за однією з версій походить від назви острова. Також за іншим варіантом Ісла перекладається як “скалисте місце”, що пояснюється гарною легендою про данську принцесу Іслу, яка поїхала з рідної Данії, маючи фартух, повний каменів. Коли фартух порвався, то камені утворили Шотландію та Ірландію, саме тому ім’я Ісла найбільш популярне у цих регіонах.

8.Елізабет

Це ім’я має єврейські корені та походить від імені Ізабель. Означає воно “скромність”, а у часи Середньовіччя це ім’я належало тільки князівнам та дамам аристократичних кіл. Зараз це одне з найпоширеніших імен у світі та його звучання варіюється у різних країнах.  

9.Мія

В перекладі з іспанської це ім’я означає “моя”, а також вважається, що характерною рисою володарок цього імені є впертість.

10.Елла

Ім’я Елла має кілька версій походження. За однією з версій, ім’я Елла з грецької перекладається як «зоря», «світло». За другою версією, ім’я Елла має нормандські коріння і є скороченим варіантом німецького імені Alia, яке є складовою частиною деяких німецьких імен, що означає «інша». Також є переклад з німецької — «все», «повністю».

Приємного вивчення англійської!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-