Коротка історія походження та розвитку англійської мови

Коротка історія походження та розвитку англійської мови

Укрінформ
Для того, щоб ефективно вчити мову, треба знати її витоки та те, як вона розвивалась. Розповімо Вам сьогодні про історію англійської та сподіваємось, що таким чином вона стане більш зрозумілою для Вас!

Історія англійської мови починається з трьох германських племен, які вторглись на територію Британії у 5 столітті нашої ери. Ці племена - англи, сакси та юти.

    У той час мешканці Британії говорили на кельтській мові, проте завойовники відтіснили кельтів до західних та північних країв острову - по суті туди, де зараз розташовані Уельс, Шотландія та Ірландія. Англи називали свою країну “Englaland”, а їхня мова називалась “Englisc” - звідси і походять назви “England” та “English”.

    У 5 столітті германські завойовники зайшли у Британію із східного та південного узбережжя. Германські племена говорили на схожих мовах. На острові з їхніх діалектів сформувалась одна спільна мова, яку тепер ми називаємо давньоанглійською (Old English). Ця мова майже не схожа на сучасну та теперішнім носіям мови було б важко зрозуміти її. Проте близько половини найпоширеніших слів сучасної англійської мають давньоанглійські корені.

    Тепер Ви знаєте більше про англійську та про те, які корені у цієї мови!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-