Залученість до використання вашої нової мови

Залученість до використання вашої нової мови

Укрінформ
Старайтесь підтримувати високу залученість англійської мови у вашому житті та справах. Користуйтесь нею та поглиблюйте її знання.

1. Залишайтеся мотивованим. При вивченні будь-якого нової мови, важливо залишатися мотивованим і не відмовлятися від своєї мети.

Будьте вірні своїй меті: вивчити нову мову, нагадуючи собі про те, як сильно ви хочете цього досягти. Подумайте про весь дивовижний досвід і можливості, які будуть доступні для вам після вивчення англійської. Опанувавши англійську, хоча б на базовому рівні, ви зможете знайти порозуміння з мільярдами людей з усієї планети.

Ви зможете розмовляти з носіями англійської мови з різних країн світу та створити і розвивати нові та захоплюючі стосунки. Ви зможете взаємодіяти з англомовною культурою, як ніколи раніше і, можливо, піднімете рівень своєї кар’єри в результаті ваших нових мовних навичок.

2.    Практикуйтесь щодня. Якщо ви хочете досягти володіння англійською швидко, необхідно взяти на себе зобов’язання займатися кожен день.

Вивчення нової мови засновано на повторенні, тому якщо ви будете робити великі перерви між навчанням, прогрес може змінитись занепадом. Ви будете забувати те, що вивчили раніше, і доведеться починати навчання спочатку, витрачаючи дорогоцінний час.

Тим не менш, ви не повинні навчатись аж так багато, що англійська вам просто набридне… Спробуйте підтримувати свою цікавість до англійської і її вивчення, виконуйте різні завдання, але щодня – одного дня читання цікавої книги, іншого – слухання нового подкасту чи перегляд серіалу, ще іншого дня – письмова практика, далі – вивчення граматики і т.д.

Завжди шукайте і використовуйте можливості попрактикуватися говорити англійською, бо це «номер один», найважливіша річ, яку ви можете зробити для опанування англійської мови.

3. Привчіть себе думати англійською мовою. Один із способів переходу від рівня «дуже добре» до «вільного» володіння англійською є призвичаєння свого мозку думати англійською мовою.

Постійний переклад в голові з рідної мови на англійську, споживає час і енергію. Кожна мова має свої нюанси та особливості, що робить неможливим точний переклад з однієї мови на іншу в деяких випадках.

В результаті, ваша розмовна і письмова англійська буде звучати набагато більш природно і вільно, якщо ви зможете натренувати свій мозок думати без перекладу, а одразу англійською. Уявіть що ви маєте такий собі внутрішній перемикач: коли прийшов час, щоб спілкуватися англійською мовою, необхідно ввімкнути ваш англійський мозок і вимкнути мозок українською!

4. Знайдіть собі англомовних товаришів. Певно, найкращою перевіркою на знання іноземної мови є спроба створення і підтримка розмови того, хто вивчає іноземну з носіями цієї іноземної мови: чи зможуть носії брати участь в розмові з тим хто вивчає?

Найкращий спосіб досягти такого рівня володіння, це знайти кількох англомовних друзів і зависнути разом з ними в кафе або барі, пройтись цікавими місцями – разом цікаво і не формально провести час.

Таким чином, ви будете змушені говорити англійською бо захочете нормально взаємодіяти зі своїми товаришами, але при цьому ви не буде відчувати себе особливо напруженим як під час навчання, тому що вам буде весело і цікаво!

5.    Не бійтеся робити помилки. Найбільша перешкода, що стоїть на шляху до вивчення нової мови – це страх зробити помилку.

Цей страх не служить жодній меті – це всього лиш перешкода, що заважає вам вивчити іноземну мову.

Пам’ятайте, що всі роблять помилки, коли вивчають нові мови – це свого роду, обряд посвячення або переходу від незнання до впевненості. Ви майже напевно спробуєте свою частку незручних моментів – коли випадково скажете щось грубе або неправильне. Проте, це все може бути і весело. Варто тільки дати собі право на помилку.

Важливо пам’ятати, що ви не прагнете досконалості, коли вчитесь говорити англійською, ви прагнете до прогресу. Помилки – це частина процесу навчання. Вони допоможуть вам стати краще, то ж прийміть їх!

www.wikihow.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-