Школи Київщини завершать навчання до кінця травня

Школи Київщини завершать навчання до кінця травня

Укрінформ
Навчальні заняття в школах Київської області завершаться до 31 травня. У червні працюватимуть тимчасові екзаменаційні центри, пришкільні табори, хаби з надолуження освітніх втрат, гуртки та секції.

Про це на брифінгу повідомила заступниця голови Київського обласної державної адміністрації Жанна Осипенко, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Київської ОВА.

«Навчальні заняття у школах області завершаться до 31 травня. У червні будуть працювати тимчасові екзаменаційні центри, пришкільні табори, хаби з надолуження освітніх втрат, гуртки та секції», - сказала Осипенко.

Вона зазначила, що в області стартувала програма «КЕЧ». Реалізує її Go Global за підтримки Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine і має на меті проведення занять для учнів початкових класів, у тому числі на територіях, що найбільше постраждали від воєнних дій. Діяльність проєкту спрямована на заповнення прогалин у навичках читання, письма та лічби. За словами Осипенко, ця програма буде активно працювати в школах і влітку.

Окрім того, вона зауважила, що реалізуються й інші проєкти, які допомагають учням подолати освітні втрати, зокрема відбуваються заняття в цифрових освітніх центрах.

Крім того, в школах області розпочинається прийом заяв від батьків майбутніх учнів.

Читайте також: Як проходитиме цьогоріч мультипредметний тест: набули чинності правила

До 31 травня батьки мають подати заяви про зарахування своїх дітей до перших класів. Такі терміни визначено наказом Міністерства освіти і науки України.

«За школами закріплюються відповідні території обслуговування. Діти можуть навчатися в тому закладі освіти, який є найближчим до місця їхнього проживання. Водночас, якщо в школі є вільні місця, батьки майбутніх першокласників можуть обрати й інші заклади освіти», – зауважила Осипенко.

Як повідомляв Укрінформ, 14 березня, розпочалася реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті, яка триватиме по 11 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-