У Києві на станції метро «Площа Українських Героїв» демонтували стару назву

У Києві на станції метро «Площа Українських Героїв» демонтували стару назву

Відео
Укрінформ
У Києві на станції метро “Площа Українських Героїв” із колійних стін демонтували колишню назву станції “Площа Льва Толстого”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“Роботи провели вночі. Наразі на стінах відсутні нові написи, однак незабаром вони з’являться, адже вже триває робота з їхнього виготовлення”, - ідеться у повідомленні.

Створення нових букв – кропітка робота через особливість історичного стилю шрифтів. Кожна літера виготовляється поштучно з дотриманням усіх пропорцій, радіусів, розмірів тощо.

Також замінено всі написи, які слугують навігацією для пасажирів, зокрема інформаційні покажчики, табло, вказівники та карти-схеми. Перезаписано звукові оголошення, які транслюють у рухомому складі та на балюстрадах ескалаторів.

У КМДА нагадали, що шрифти абсолютно безкоштовно за власної ініціативи розробив шрифтовий дизайнер Богдан Гдаль. Крім того, автор шрифтів отримав усі необхідні погодження від архітекторів станцій.

Читайте також: Брежнєва та ще п’ятьох діячів СРСР позбавили звання «Почесний громадянин Києва»

У травні 2023 року рішенням Київської міської ради перейменували дві станції метрополітену: “Площу Льва Толстого” – на “Площу Українських Героїв” та “Дружбу народів” – на “Звіринецьку”.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві фахівці роблять все, щоб до кінця літа відновити рух поїздів між станціями “Деміївська” та ”Либідська”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-