Справа про ДТП: прокурор просить для Остапа Ступки три роки в’язниці

Справа про ДТП: прокурор просить для Остапа Ступки три роки в’язниці

Укрінформ
Прокурор Київської міської прокуратури у ході судових дебатів попросив призначити водієві Range Rover покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з позбавленням права керування авто на 5 років за ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Як передає Укрінформ, відповідну інформацію оприлюднила пресслужба столичної прокуратури.

“У справі водія Range Rover, який влаштував ДТП у стані алкогольного сп’яніння, відбулися судові дебати... Прокурор в дебатах просив визнати обвинуваченого винним у пред’явленому обвинуваченні за ч. 2 ст. 286-1 КК України та призначити йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 5 років”, - йдеться у повідомленні.

Після виступу сторін у судових дебатах суд оголосив перерву перед останнім словом обвинуваченого. Наступне судове засідання призначене на 23 листопада 2023 року.

У прокуратурі нагадали, що ДТП сталася 4 квітня у Голосіївському районі Києва.

За даними слідства, водій автомобіля Range Rover, рухаючись по вул. Федорова у напрямку перехрестя з вул. К. Малевича, виїхав на зустрічну смугу та скоїв наїзд на припаркований на вулиці Mitsubishi. Внаслідок ДТП чоловік, який перебував у легковику, отримав травми та був госпіталізований.

Водія Range Rover, 1967 року народження, затримали на місці події. Прилад «Драгер» показав 1, 62 проміле алкоголю в його крові.

Попередньо подія була кваліфікована за ч. 1 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження). Проте, враховуючи висновки судово-медичної експертизи, яка встановила, що спричинене потерпілому тілесне ушкодження є тяжким, кримінальне провадження було перекваліфіковано на ч. 2 ст. 286-1 ККУ.

У відомстві не розкривають ім’я обвинуваченого, але відповідно опублікованих деталей ДТП йдеться саме про актора Остапа Ступку.

Читайте також: Депутату Ніколаєнку оголосили підозру у скоєнні смертельної ДТП

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня український актор Остап Ступка потрапив у ДТП.

За даними ЗМІ, Ступка, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, в’їхав на своєму позашляховику Range Rover у легкове авто Mitsubishi, яке було припарковане на зупинці, водій автомобіля був усередині.

6 квітня Шевченківський райсуд Києва обрав Ступці запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-