Апеляційний суд підтвердив повернення державі приміщення університету Карпенка-Карого

Апеляційний суд підтвердив повернення державі приміщення університету Карпенка-Карого

Укрінформ
Апеляційний суд підтвердив повернення у державну власність приміщення Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

Північний апеляційний господарський суд 7 листопада залишив в силі законне та обґрунтоване рішення Господарського суду Києва, яким у повному обсязі задоволений позов Київської міської прокуратури про визнання недійсним договору оренди частини приміщення столичного університету ім. Карпенка-Карого, що перебуває у власності держави в особі Міністерства культури та інформаційної політики України.

Ювенальні прокурори столичної прокуратури встановили, що Регіональне відділення Фонду держмайна України по місту Києву передало в оренду приміщення навчального закладу площею 145,8 кв. м вартістю 3,3 млн грн приватному підприємцю для здійснення господарської діяльності, що є порушенням вимог Закону України «Про освіту», оскільки у таких закладах приміщення має використовуватися лише для цілей, пов’язаних з освітнім процесом.

Читайте також: Майно університету Карпенка-Карого залишиться у власності держави – МКІП

Реагуючи на порушення, столична прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання недійсним договору оренди та повернення майна навчальному закладу.

Завдяки послідовній наполегливій позиції Київської міської прокуратури та незважаючи на заперечення щодо задоволення позову всіх сторін у справі, в тому числі позивача, в інтересах якого прокурор звернувся до суду, договір оренди в судовому порядку визнано недійсним та майно повернуто у користування навчального закладу, ідеться в повідомленні.

Читайте також: Справа про рейдерство в університеті Карпенка-Карого: МКІП закликає долучатись до засідання суду

Як повідомляв Укрінформ, Касаційний господарський суд у складі Верховного суду 5 вересня ухвалив остаточне рішення на користь держави у справі щодо можливого рейдерського захоплення майна Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого та земельної ділянки, на якій розташовані навчальні корпуси Інституту екранних мистецтв за адресою: вул. Євгена Коновальця, 18.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-