У Києві попрощались із першим міністром внутрішніх справ України Андрієм Василишиним

У Києві попрощались із першим міністром внутрішніх справ України Андрієм Василишиним

Фото
Укрінформ
У Володимирському соборі Києва попрощались із першим міністром внутрішніх справ України Андрієм Василишиним, який помер 12 жовтня у віці 90 років.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство внутрішніх справ повідомляє у Фейсбуці.

Поховали ексочільника МВС на Байковому кладовищі.

Провести в останню путь Василишина прийшли міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та керівництво МВС.

«Ми проводжаємо людину-легенду, людину-історію, людину-борця, людину-переможця, людину-державотворця. До останнього подиху Андрій Володимирович вболівав за поступ і розвиток нашої держави. Йому довелося очолювати Міністерство внутрішніх справ у надзвичайно складній ситуації – на зламі епох», – наголосила державний секретар МВС Інна Ящук під час церемонії прощання.

У Києві попрощались із першим міністром внутрішніх справ України Андрієм Василишиним / Фото: МВС України

Як повідомлялось, Василишин був міністром внутрішніх справ України з 1990 по 1994 роки. Він брав участь у розробці законів, розпоряджень і статутів України: «Про міліцію» (1990), «Про громадянство України» (1991), «Про оперативно-розшукову діяльність» (1992), «Про війська внутрішньої та конвойної охорони» (1992), «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців та осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ» (1992), «Про попереднє ув'язнення» (1993), «Про дорожній рух» (1993), «Положення про Міністерство внутрішніх справ України» (1992), «Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю» (1993), «Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України» (1991) та інші.

За його керівництва створені Національне бюро Інтерполу України, Служба міжнародних зв’язків, Головне управління боротьби з організованою злочинністю, нові навчальні заклади, Національний музей «Чорнобиль» тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-