Працівник Київводоканалу «погорів» на півмільйонному хабарі

Працівник Київводоканалу «погорів» на півмільйонному хабарі

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили працівника Київводоканалу і посередника, які вимагали у підприємця пів мільйона гривень за відновлення водопостачання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури посадовцю ПрАТ АК “Київводоканал” та директору приватної фірми повідомили про підозру у зловживанні впливом (ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

Читайте також: СБУ затримала чотирьох військових чиновників, які заробляли на ухилянтах

За даними слідства, у 2023 році працівники Київводоканалу розробили схему отримання неправомірної вигоди від представника підприємства, що здійснює техобслуговування та ремонт автомобілів.

Щоб змусити бізнесмена платити їм кошти, зловмисники умисно відключили об’єкт від централізованого водопостачання, створивши перешкоди для здійснення підприємницької діяльності.

Читайте також: На Вінниччині співробітника військкомату впіймали на хабарі

Працівники водоканалу заявили, що для відновлення водопостачання необхідно виконати великий обсяг складних робіт, які мають бути узгоджені на різних рівнях з іншими установами.

Після безрезультатних зустрічей бізнесмена зі службовими особами Київводоканалу останні порадили для розв'язання проблем звернутися до приватної фірми.

Читайте також: Хабар на ₴1,5 мільйона: НАБУ завершило слідство у справі про контракти для Укрзалізниці

Директор цієї фірми запропонував підприємцю надати йому 500 тис. грн для розв'язання проблеми із водоканалом.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували передачу хабаря співробітнику Київводоканалу через директора фірми-посередника.

Встановлюються інші особи, які причетні до вчинення цього злочину.

Читайте також: Справа про хабарництво: завершилось слідство щодо керівництва Житомирської митниці

Як повідомляв Укрінформ, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід одному зі спільників народного депутата Анатолія Гунька, якого викрили на одержанні хабаря за надання приватному підприємцю в оренду держземель, у вигляді арешту із можливістю внесення 2 млн грн застави.

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-