Голові столичної ВЛК оголосили підозру в підробленні довідок для виїзду ухилянтів за кордон

Голові столичної ВЛК оголосили підозру в підробленні довідок для виїзду ухилянтів за кордон

Фото
Укрінформ
Голові військово-лікарської комісії Подільського ТЦК у місті Києві повідомили про підозру в підробленні довідок про непридатність чоловіків до проходження військової служби з подальшим зняттям із військового обліку.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

“За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру голові ВЛК Подільського ТЦК та СП у сприянні незаконному переправленню чоловіків призовного віку через державний кордон України шляхом підроблення документів (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України)”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Києві оголосили підозру воєнкому й голові військово-лікарської комісії

За даними слідства, підозрюваний разом зі спільниками допомагав виготовляти довідки про непридатність чоловіків до проходження військової служби з подальшим зняттям із військового обліку. Надалі ці документи були підставою для перетину державного кордону України.

Вартість послуги з виготовлення фальсифікованих медичних документів становила від 3 до 4 тис. доларів США з людини.

Загалом до схеми були залучені девʼять осіб, які підшукували охочих уникнути мобілізації, а також особи, які безпосередньо виготовляли пакет необхідних документів – працівники медичних установ столиці, члени військово-лікарських комісій.

Читайте також: На Вінниччині співробітника військкомату впіймали на хабарі

Вони організовували підготовку та видачу чоловікам призовного віку документів із фальшивими діагнозами для визнання їх непридатними для військової служби.

Діяльність групи була викрита під час підготовки пакета документів для трьох чоловіків призовного віку та одержання від них грошових коштів.

За результатами слідчих дій у лютому 2023 року голові ВЛК Оболонського ТЦК та СП, а також шістьом лікарям повідомили про підозру в сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України, у тому числі трьом із них - у складі організованої групи.

Читайте також: СБУ ліквідувала ще сім схем ухилення від мобілізації

Під час подальшого розслідування правоохоронці встановили причетність до цього кримінального правопорушення голови ВЛК Подільського ТЦК та СП у місті Києві.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках проведення понад 200 обшуків для документування корупційних схем ухилення від призову Нацполіція вилучила понад 10 тисяч медичних справ громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-