«Київ Модерн-балет» відкриє сезон на майданчику Київського культурного кластера «Краків»

«Київ Модерн-балет» відкриє сезон на майданчику Київського культурного кластера «Краків»

Укрінформ
Академічний театр «Київ Модерн-балет» відкриє свій новий театральний сезон 26 серпня й вперше виступить на майданчику Київського культурного кластера «Краків».

 Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі театру.

«Цього дня буде показано вечір сучасної хореографії на два відділення. У першому відділенні балет на одну дію за мотивами однойменної п’єси Вільяма Гібсона «Двоє на гойдалці» на музику Й.С.Баха та Ч.Варгас. У другому відділенні - дивертисмент сучасної хореографії «А сонце сходить щодня!» у постановці Раду Поклітару та артистів театру», - зазначили в театрі «Київ Модерн-балет».

Восени театр готує прем’єру балету «ДискриміНАЦІЯ» в постановці Раду Поклітару на музику Георга Генделя та Валентина Сильвестрова. Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду. Прем’єра запланована на 21 жовтня в МЦКМ Жовтневий палац.

Читайте також: У Харкові показали хореографічну виставу «In C» - танцівники репетирували у Zoom

Також впродовж осені глядачі матимуть можливість переглянути кращі балети з репертуару театру, зокрема: балет на 2 дії «Маленький принц» на музику В.А.Моцарта та українських колискових (16 вересня, 19 листопада МЦКМ Жовтневий палац); вечір одноактних балетів: «Вгору по річці» на музику О.Родіна та балет «Завтра» на музику Ф.Шопена (26 вересня, 25 жовтня, Київська опера на Подолі); балет на 2 серії «Кармен.TV» на музику Ж.Бізе (28 вересня, Київська опера на Подолі); вечір одноактних балетів: М.Равель «Болеро» та «Дощ» на музику Й.С.Баха та народів світу (8 жовтня, Київська опера на Подолі) тощо.

Читайте також: У Херсоні проведуть перший кінофестиваль після деокупації міста

У театрі зазначили, що новий балет «ДискриміНАЦІЯ» – це хореографічна фантазія, до складу якої увійде декілька непов’язаних між собою видовищних новел-притч. Це історії про різні форми дискримінації об'єднані ідеями, що спрямовані на пропаганду цінностей демократичного цивілізованого світу.

У цьому сезоні в «Київ Модерн-балет» заплановано ще дві прем’єри, одна зимою до новорічних свят, а інша – на закриття сезону в червні.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-