У Києві вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола

У Києві вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола

Фото
Укрінформ
У столиці сьогодні, 24 грудня, вшанували пам’ять українського політика В’ячеслава Чорновола з нагоди 85-ї річниці від дня його народження.

Як передає кореспондент Укрінформу, вшанувати пам'ять борця за незалежність України зібралися на головній алеї Байкового цвинтаря його близькі, друзі, колеги.

"Якби не такі, як Чорновіл, ми, може, і не були б незалежними, не було б тих патріотів. Він прокладав лінію українізму, чинну сьогодні", - зазначив член Народного руху, ексрадник міністра внутрішніх справ, дослідник вбивства Чорновола Микола Степаненко.

За його словами, у житті політика було три святі речі - Україна, її інтереси та народ. Степаненко наголосив, що все своє свідоме життя Чорновіл віддав служінню Україні, "зовсім не цікавлячись ані старезністю власного костюма, ані вмістом холодильника". На гроші йому було байдуже - і в побуті, і в політичних справах, наголосив дослідник.

Читайте також: В’ячеслав Чорновіл бачив далеко, і час довів, що він не помилявся

Степаненко зауважив, що загибель Чорновола досі залишається дражливим питанням. За понад 20 років дослідження цієї справи він переконався, що це було політичне вбивство. Свої докази щодо цього він виклав у чотирьох томах праці-розслідуванні.

В'ячеслав Чорновіл — Герой України, народний депутат I-III скликань (1990-1999 рр.). Він був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року та Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року. Чорновіл загинув 25 березня 1999 року за нез'ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем напередодні президентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-