Кличко вшанував пам'ять полеглих захисників України

Кличко вшанував пам'ять полеглих захисників України

Фото
Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко у День Захисників і Захисниць України поклав квіти до Стіни пам’ яті біля Михайлівського Золотоверхого собору та провів зустріч із дружинами й матерями загиблих військових.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять полеглих та дякуємо живим воїнам, нашим героям-захисникам за те, що можемо жити у вільній країні. Велика повага кожному бійцю, кожному військовому, який захищав чи захищає сьогодні нашу країну! У День Захисників і Захисниць України поклав квіти до Стіни пам’яті біля Михайлівського Золотоверхого собору та зустрівся з дружинами і матерями полеглих воїнів», — зазначив Кличко.

За його даними, до лютого 2022 року в Києві нараховувалися понад 31 тисяча ветеранів російсько-української війни, від початку повномасштабного вторгнення кількість учасників бойових дій у столиці досягла близько 100 тисяч. Із 2014 року загинули, захищаючи Україну від російських загарбників, майже 640 киян.

Кличко вшанував пам‘ять полеглих захисників України / Фото: kyiv.klichko

Кличко наголосив, що Україна бореться з російською агресією вже протягом восьми років. «24 лютого цього року російські варвари вчинили широкомасштабне вторгнення на територію нашої держави. Але ми, українці, здивували світ своєю сміливістю та рішучістю. Ми на своїй землі і правда – за нами. росія хотіла нас поставити на коліна – не вийшло. Намагається залякати терором – а це викликає в нас тільки більшу затятість і сміливість, ще більшу рішучість перемогти російську дикість і варварство. У нас немає іншого вибору, ніж перемогти. Ми не здамося і не підкоримося», – підкреслив він.

Читайте також: Резніков: Ми боронитимемо свою землю і обов'язково переможемо

Як повідомлялося, 14 жовтня відзначається День захисників і захисниць України. Це державне свято, започатковане 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою «День захисника України». 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-