Київські митники виявили у відправленні до США 210 старовинних монет

Київські митники виявили у відправленні до США 210 старовинних монет

Укрінформ
Київські митники виявили 210 старовинних монет із срібла, які невідомі намагалися переслати з України до США.

Як передає Укрінформ, про це Державна митна служба України у Телеграмі.

“У міжнародному експрес-відправленні документального характеру, яке прямувало з Києва до США, київські митники виявили 210 монет з білого металу з ознаками старовини. За декларацією, за кордон прямували просто документи з нульовою вартістю, отже, крім них в пакунку не мало бути сторонніх речей”, - ідеться в повідомленні.

Проте замість задекларованих ділових паперів працівники Київської митниці виявили поліетиленовий пакет з монетами різного розміру, які розміщувалися в окремих герметичних комірках. Кожна округла монета була у окремій комірці, а монети неправильної форми були розміщені по декілька у кожній комірці.

Читайте також: Незаконне розмитнення вантажівок: 11 особам повідомили про підозру

За попередніми даними, виявлені округлі монети мають різний рівень збереженості та ваги, їх діаметр сягає до 1,7 см. Ці монети подібні до давньоримських денаріїв різних часів, на яких зображувалися профілі як божеств, так і римських правителів.

Монети неправильної форми – дрібніші та мають діаметр близько 1,2 см. Вони подібні до акче часів Кримського ханства. Характерною особливістю акче був знак у формі тризуба, який зараз є основою герба кримських татар.

Таким чином, митники запобігли незаконному вивезенню з України монет, які можуть становити культурну та історичну цінність.

Київські митники під час перевірки посилки звернули увагу, що відправником зазначена жінка з дивним прізвищем, схожим на вигадане. Особу відправника за наведеними контактними даними встановити не вдалося.

Читайте також: Митники нагадали правила ввезення особистих речей в Україну

Монети тимчасово передані на склад митниці. На них чекає експертиза, яка визначить їх цінність.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні одеські митники зупинили вивезення з України за кордон старовинної зброї, серед якої був сарматський залізний кинджал, датований ІІ ст. до н.е. – ІІ ст. н.е.

Фото: Державна митна служба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-