Іранці вийшли під посольство Ірану в Києві на протест проти передачі дронів рф

Іранці вийшли під посольство Ірану в Києві на протест проти передачі дронів рф

Відео
Укрінформ
Іранці в Україні провели під посольством своєї держави в Києві акцію протесту проти передачі росії безпілотних літальних апаратів владою Ісламської Республіки Іран.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, акція відбулася 30 вересня.

Учасники мали на меті привернути увагу та засвідчити свою громадянську позицію щодо незгоди з продажем та передачею керівництвом Ірану зброї російській федерації, а саме бойових безпілотних літальних апаратів, які щоденно знищують Україну, в якій живуть вони та їхні діти.

«Я вважаю, що це буде нескінченним прокляттям для сімей тих, хто створює цю зброю і направляє проти мирних людей України. Я вважаю, що не тільки прокляття – вони своє отримають. Ми будемо старатися навіть жертвувати всім, що маємо на сьогодні, своєю безпекою - всім для того, щоб показати, що ми не боїмося. Ми хочемо боротися і ми маємо припинити це все», - заявив на акції представник діаспори та учасник тероборони Горейши Мансур.

Активісти також тримали плакати, на одному з яких в один ряд були зображені президент рф, аятола Ірану Алі Хаменеї та лідер нацистської Німеччини Адольф Гітлер.

Читайте також: У Повітряних силах розповіли, чим збивають іранські дрони-камікадзе

Як повідомляв Укрінформ, МЗС України повідомило тимчасовому повіреному у справах Ірану в Україні про рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації та суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства через факти використання військами рф зброї іранського виробництва.

18 вересня росія завдала серйозної шкоди українським військам за допомогою нещодавно поставлених іранських безпілотників Shahed-136. Перефарбовані в російські кольори й перейменовані в «Герань-2» вони за останній тиждень обстріляли бронетанкові та артилерійські позиції ЗСУ на північному сході Харківської області. Ці апарати відносно невеликі й літають на дуже низькій висоті, що ускладнює їх виявлення системами ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-