Укргідроенерго: споруди Київської ГЕС у належному стані, прорив греблі малоймовірний

Укргідроенерго: споруди Київської ГЕС у належному стані, прорив греблі малоймовірний

Укрінформ
Гідротехнічні споруди Київської гідроелектростанції перебувають у належному технічному стані та мають достатній запас міцності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ПрАТ "Укргідроенерго".

"З точки зору надійності, гідротехнічні споруди Київської ГЕС, як і інших станцій компанії, не викликають жодного сумніву, що підтверджується відповідними висновками Міжвідомчої комісії, яка кожні п’ять років виконує їх обстеження", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станція та гребля спроєктовані і побудовані у 60-их роках з урахуванням тогочасних загроз, зі значним запасом міцності та стійкості, тож зруйнувати чи суттєво пошкодити масивні гідротехнічні споруди ракетною атакою не так просто.

У разі ж завдання пошкоджень металевим затворам греблі може відбуватися короткочасне підтоплення деяких територій в нижньому б’єфі гідровузла. В Укргідроенерго запевняють, що зони підтоплення будуть незначними, і вони відомі службам ДСНС та місцевим органам влади, тому місцеві мешканці будуть повідомлені завчасно.

Читайте також: У Кривому Розі з підтоплених кварталів відкачали понад дві тисячі кубічних метрів води

У компанії закликали не поширювати маніпулятивних оцінок щодо катастрофічних наслідків прориву греблі Київського гідровузла, який можливий внаслідок завдання російськими військами ракетного удару по гідротехнічній споруді.

Як повідомлялося, 14 і 15 вересня авіація росії завдавала ударів крилатими ракетами "Кинжал" та "Іскандер" по гідротехнічних спорудах Кривого Рогу. Внаслідок спричинених ними пошкоджень рівень води у річці Інгулець піднявся на 1-2 метри.

Фото: Укргідроенерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-