Двох посадовців Київпастрансу викрили у вимаганні ₴600 тисяч за допуск до проєктів

Двох посадовців Київпастрансу викрили у вимаганні ₴600 тисяч за допуск до проєктів

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили двох посадовців комунального підприємства "Київпастранс" на вимаганні й отриманні 600 тисяч гривень за допуск до проєктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди затримано і повідомлено про підозру керівнику структурного підрозділу комунального підприємства "Київпастранс", його заступнику та двом посередникам (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)", – ідеться в повідомленні.

Згідно зі слідством, протягом 2021 року керівництво відокремленого структурного підрозділу, підпорядкованого Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації, прописало умови й уклало з підконтрольним фіктивним підприємством договір підряду на проведення робіт з реконструкції трамвайних колій. Сума договору становила понад 400 мільйонів гривень.

Не маючи власних потужностей для виконання робіт, фіктивний підрядник уклав договір субпідряду з іншим приватним підприємством на майже 28 мільйонів гривень.

Встановлено, що субпідрядник роботи виконав, проте керівництво структурного підрозділу комунального підприємтва з ним не розраховувалося та заборгувало майже 3,5 мільйонів гривень.

За погашення цієї заборгованості та отримання "допуску" до інших проєктів чиновники вимагали з виконавця робіт 10 відсотків "відкату". Таким чином, загальна сума неправомірної вигоди становила понад 600 тисяч гривень.

У межах слідства проведена контрольована передача грошових коштів керівнику структурного підрозділу та його заступнику. Станом на цей час посадовці затримані.

Також правоохоронці затримали двох посередників – директора підконтрольної фірми та довірену особу посадовця комунального підприємства, який здійснював реєстрацію підконтрольних фіктивних підприємств і керував ними.

Під час обшуків у робочому кабінеті керівника структурного підрозділу знайдена граната Ф1, із сейфу вилучені грошові кошти сумою 20 600 доларів.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Перевіряється причетність учасників схеми до розкрадання понад 400 мільйонів гривень бюджетних коштів, виділених на розвиток й утримання інфраструктурних об’єктів столиці.

Читайте також: У Києві викрили підпільний серверний центр російських хакерів

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України викрила в Києві управлінця державного підприємства, підвідомчого Міністерству інфраструктури, який систематично отримував неправомірну вигоду за передання в оренду державного майна.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-