Соціологи пропонують назвати іменем Ірини Бекешкіної вулицю в Києві на Троєщині

Соціологи пропонують назвати іменем Ірини Бекешкіної вулицю в Києві на Троєщині

Укрінформ
Соціологи запропонували назвати столичну вулицю на Троєщині іменем відомої соціологині та громадської діячки Ірини Бекешкіної.

Таку ідею запропонували українські соціологи під час публічної дискусії з нагоди презентації книжки «Ірина Бекешкіна. Поки ми живі...», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я пропоную при перейменуванні вулиці Карбишева у Києві назвати її іменем Ірини Бекешкіної. Саме на цій вулиці жила відома соціологиня та громадська діячка», - сказав директор Інституту соціології НАН України Євген Головаха.

Його підтримали інші колеги, які брали участь у дискусії.

«Щодо перейменування цієї вулиці на Троєщині ми раніше проводили опитування. Щоправда, люди старшого покоління переважно не погоджувалися з цим, бо говорили, що звикли до старої назви. Молодь же підтримувала можливе перейменування. Зараз є реальна можливість перейменування, бо вулиця Карбишева потрапила під «дерусифікацію», - сказав комунікативний менеджер Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Юрій Горбань.

Читайте також: Очищення: чому головна музична академія має позбутися імені Чайковського

Утім, він пояснив, що експертна комісія, яка складалась з істориків та мовників, визначила кілька варіантів. Зокрема, повернути вулиці історичну назву – Ольгопільська. Назвати іменем Бекешкіної також рекомендувала комісія. При голосуванні цей варіант набрав 6,6 тисячі голосів, а за Ольгопільську проголосувало більше 9 тисяч. Остаточне рішення буде за Київрадою.

«Ми складемо звернення до Київради, яке підпишуть авторитетні соціологи, громадські діячі, журналісти. Сподіваємось, що ім’я Ірини Бекешкіної буде вшановано. Якщо не зараз, то можливо, при появі нових вулиць чи площ у новобудовах», - додав Горбань.

Під час публічної дискусії та презентації книги «Ірина Бекешкіна. Поки ми живі...» учасники згадали ряд афоризмів відомої соціологині, які увійшли до книги:

- Найстрашніше, коли влада тупа. Навіть корумпована влада не є таким злом.

- Опозиції потрібно спілкуватися з людьми, а не кричати дурним голосом у мегафон.

- Отруєною ковбасою двічі людину нагодувати не можна, а ось отруйною інформацією чомусь можна.

Як повідомлялося, в Укрінформі відбулася презентація книги «Ірина Бекешкіна. Поки ми живі...».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-