У столиці керівник проєктної організації вимагав хабар у турецького забудовника

У столиці керівник проєктної організації вимагав хабар у турецького забудовника

Укрінформ
Державне бюро розслідувань затримало керівника проєктної організації, який вимагав 40 тис. доларів США у представника турецької компанії-забудовника.

Про це повідомляється на Телеграм-каналі ДБР, передає Укрінформ.

Згідно з повідомленням, працівники Територіального управління ДБР Києва затримали керівника проєктної організації, який вимагав 40 тис. доларів США у представника житлового кооперативу, що представляв турецьку компанію-забудовника.

За оперативною інформацією, представник житлового кооперативу планував отримати консультацію в проєктній організації щодо будівництва багатоповерхового житлового будинку, у який компанія з Туреччини планувала інвестувати сотні мільйонів гривень.

«Керівник проєктної організації одразу запропонував за окрему «винагороду» скористатися його дружніми стосунками з начальником відділу архітектури та містобудування для отримання дозвільних документів із будівництва житлового будинку на території Бучанського району. А в разі відмови заплатити за його «посередницькі послуги» фігурант погрожував використати свої зв'язки та заблокувати процес отримання необхідної для забудови документації», - розповіли в ДБР.

Читайте також: Суд заарештував ексдиректора Укрекоресурсів із заставою у 3,7 мільйона

ДБР задокументовано кілька траншів отримання неправомірної вигоди, загальна сума яких становить 20 тис. доларів США. Вимагача затримано «на гарячому» під час отримання другої частини хабаря.

У рамках досудового розслідування працівники ДБР провели низку обшуків, у рамках яких виявили та вилучили: отримані кошти, мобільні телефони, документацію.

Санкція статті передбачає позбавлення волі до восьми років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань викрило колишнього народного депутата на фінансуванні терористичних організацій та крадіжці понад 6 000 унікальних артефактів з Автономної Республіки Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-