Київські дитячі санаторії відновлюють роботу

Київські дитячі санаторії відновлюють роботу

Укрінформ
Київські дитячі санаторії у День захисту дітей відновлюють роботу, заклади готові надавати послуги з реабілітації за п'ятьма профілями.

Як передає Укрінформ, про це заявила директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“Через руйнацію сьогодні не зможуть приймати маленьких киян санаторії “Орлятко” у Ворзелі, санаторій “Лісний” в Ірпені… Проте ми зробили все необхідне, щоб із 1 червня вцілілі дитячі спеціалізовані заклади були готові надавати послуги з реабілітації за 5 профілями”, – повідомила Гінзбург.

Вона нагадала, що за підтримки міської влади у Києві було взято курс на запровадження системи реабілітації дітей на базах київських дитячих санаторіїв. Для цього департамент спільно з колективами санаторіїв упродовж останніх трьох років проводив роботу з покращення матеріально-технічної бази та перепідготовку і підвищення кваліфікації спеціалістів. У санаторіях було створено умови для перебування дитини в разі необхідності (наприклад, для пацієнтів із дитячим церебральним паралічем або аутизмом) у супроводі законного представника.

Читайте також: Через російську агресію у Києві постраждали 29 дітей, четверо з них - загинули

Санаторно-курортне лікування зможуть отримати діти з розладами мовлення, а також психоневрологічними, кардіоревматологічними, ендокринологічними та онкологічними хворобами. На сьогодні районні санаторні комісії надали безкоштовні путівки понад 200 дітям, із яких більше 100 перебуватимуть у супроводі законного представника.

Гінзбург запевнила, що колективи готові надавати не менш якісну допомогу, ніж раніше, а в усіх відкритих закладах запроваджено заходи безпеки в період воєнних дій. Зокрема створена система оповіщення повітряної тривоги або виникнення надзвичайної ситуації, посилена охорона території закладів, діє пропускний режим.

Під час перебування в санаторії діти перебуватумуть під цілодобовим наглядом лікарів, збалансовано харчуватимуться. Окрім профільної реабілітації, психологічна, медична та педагогічні служби санаторіїв допоможуть їм навчитися керувати емоціями у складні часи та вгамовувати душевний біль.

Як повідомляв Укрінформ, до Дня захисту дітей Державна служба з надзвичайних ситуацій презентує першу серію мультсеріалу із песиком-піротехніком Патроном, де він навчатиме дітей та підлітків правилам мінної безпеки.

Фото ілюстроване

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-