Під телецентром «Олівець» вимагають переглянути результати нацвідбору на Євробачення

Під телецентром «Олівець» вимагають переглянути результати нацвідбору на Євробачення

Фото
Укрінформ
Під НСТУ відбувається акція з вимогою перегляду результатів голосування журі національного відбору на Євробачення-2022, за якими перемогу отримала українська співачка Alina Pash.

Як передає кореспондент Укрінформу, участь в акції беруть близько 25 осіб.

Учасники акції тримають у руках плакати з написами "Вимагаємо проведення нового відбору" та "Сепаратистам не місце на Євробаченні", також прапори політичної партії "Демократична Сокира".

Окрім цього біля будівлі НСТУ встановили колонки та мікрофон для озвучення учасниками акції вимоги. Як зазначили організатори, у будівлі НСТУ знаходиться їх перемовник, який передасть вимоги активістів.

Читайте також: Нацвідбір Євробачення: ведучий пояснив, чому сталась плутанина з оголошенням результатів фіналу

Згодом активістка вийшла та розповіла про результати перемовин, під час яких в НСТУ пояснили, що конкурсна комісія керується виключно офіційними документами, а згідно з документами немає доказів, що співачка перетинала кордон при поїздці в Крим незаконно. Комісія готова співпрацювати, якщо будуть надані докази.

Близько 21 години учасники акції розійшлися. Загалом акція минула спокійно, на місці події працювала поліція та поліція діалогу.

Як повідомлялося, співачка Alina Pash перемогла у фіналі нацвідбору і представлятиме Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2022 піснею «Тіні забутих предків». Результати голосування нацвідбору залежали від голосів глядачів (50%) і журі (50%). Паш отримала 15 балів: 8 балів від журі та від 7 глядачів.

Читайте також: Гурт Kalush заявив про фальсифікації підрахунку голосів на користь Аліни Паш

Раніше в інтернеті з'явилася інформація, що співачка виступала в окупованому Криму. Відомо, що 2015 року знаменитість дала концерт на весіллі українки. Люди пригадали інтерв'ю Паш Катерині Осадчій, де вона сказала, що перетнула кордон з Росії – летіла до Криму з Москви.

Прихильники конкурсу обурювалися та писали про порушення правил участі в Національному відборі. Невдовзі співачка пояснила, що не літала тоді на півострів, а їхала автобусом з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-