Заклади освіти мають чіткі інструкції дій у разі надзвичайної ситуації - КМДА

Заклади освіти мають чіткі інструкції дій у разі надзвичайної ситуації - КМДА

Укрінформ
Спеціальний навчально-методичний центр вже три тижні проводить тематичні навчання з педагогічними колективами у школах щодо дій у разі надзвичайних ситуацій.

Як повідомляє пресслужба КМДА, про це розповів заступник голови міської держадміністрації Валентин Мондриївський, передає Укрінформ.

«Є чіткі інструкції, що мають робити відповідальні особи в закладах освіти у разі виникнення надзвичайної ситуації. Ці інструкції розроблені фахівцями з цивільної оборони і затверджені на державному рівні. Тому ініціатива деяких вчителів, які публікують у соцмережах та шкільних групах інформацію, що лякає не тільки дітей, а й їхніх батьків, є такою, що дестабілізує ситуацію у суспільстві», – заявив Мондриївський.

Читайте також: Якщо лунають сирени: у мерії Києва розказали, що робити у надзвичайній ситуації

Він підкреслив, що батьки мають заспокоїти дітей та проінструктувати їх на випадок надзвичайної ситуації. Насамперед - у жодному разі не панікувати, а чітко дослухатися до інструкцій відповідального викладача чи директора школи.

Як повідомлялося, цього року з бюджету Києва виділено 11 млн грн на початок оновлення системи оповіщення у випадку надзвичайної ситуації. Таким чином, столиця перейде від аналогової моделі оповіщення до цифрової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-