У Київавтодорі спростовують, що Південний міст «втомився»

У Київавтодорі спростовують, що Південний міст «втомився»

Фото
Укрінформ
У комунальній корпорації “Київавтодор” запевняють, що конструкції споруд Південного мостового переходу через Дніпро у Києві перебувають у задовільному стані і не створюють загрози для транспортних засобів і пішоходів.

Як передає Укрінформ, про це Київавтодор повідомляє у Фейсбуці

“У ЗМІ та соціальних мережах обговорюють фото опор естакади Південного мостового переходу. На жаль, деякі медіа використовують знімки для залякування жителів. Насправді, на фото – один із етапів ремонту опор. З основних несних конструкцій будівельники знімають захисний шар бетону. Це потрібно, щоб в подальшому посилити опори додатковим армованим каркасом. Після армування, за сприятливих погодних умов, виконають бетонування. А щоб вода не пошкоджувала конструкції, додатково нанесуть полімеризований захисний шар покриття. Такі роботи уже виконані на 10 стійках опор естакади”, - заявили у корпорації.

Крім того, на одному із фото зафіксовано пошкодження й на балці прогонової будови. В рамках ремонту там також виконають комплекс робіт з оновлення консольної частини.

У Київавтодорі нагадали, що капітальний ремонт опор, ригелів, який передбачає і заміну деформаційних швів, розпочався у серпні 2021 року і триває у 2022 році.

“Фахівцями підприємства “Київавтошляхміст” ведеться постійний моніторинг експлуатаційного стану усіх споруд Південного мостового переходу через Дніпро. На сьогодні основні несні конструкції зазначених споруд перебувають у задовільному стані й не створюють загрози для транспортних засобів і пішоходів”, - заявляють у Київавтодорі

За повідомленнями ЗМІ, опори Південного мосту в Києві перебувають в аварійному стані та потребують термінового ремонту.  

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2021 року прокуратура провела обшуки в офісах Київавтодору та підрядника за підозрою у розтраті коштів на ремонті Південного мосту.

Фото: Київавтодору та з сайту apostrophe.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-