У Києві четверо поліцейських підозрюються у побитті адвоката - ДБР

У Києві четверо поліцейських підозрюються у побитті адвоката - ДБР

Укрінформ
У Києві четверо поліцейських підозрюються у побитті адвоката та перешкоджанні його діяльності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

"Слідчі територіального управління ДБР Києва за сприяння Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції повідомили про підозру працівниці Святошинського управління поліції Києва та трьом патрульним, які застосували силу до адвоката та перешкоджали його законній діяльності", - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, у липні 2020 року адвокат став випадковим свідком затримання поліцейськими подружжя через підозру у зберіганні наркотиків.

Адвокат запропонував правову допомогу та усно уклав із чоловіком та жінкою відповідну угоду. Одразу після цього він надав адвокатське посвідчення та висунув правоохоронцям законну вимогу зняти з його підзахисних кайданки, проте отримав від поліцейських відмову.

Після прибуття слідчо-оперативної групи Святошинського управління поліції інспекторка відділу дізнання не допустила адвоката до місця проведення огляду події. Також вона заборонила фіксувати слідчі дії на мобільний телефон, ігноруючи законні вимоги правозахисника та затриманого.

Патрульні виконували протиправні вказівки інспекторки.

За даними ДБР, поліцейські відштовхували правника під час спроб підійти до підзахисного, вибили з його рук телефон, повалили на землю та завдали декілька ударів по тулубу, після чого надягли на адвоката кайданки та доставили до відділу поліції.

Інспекторці відділу дізнання оголошена підозра у втручанні в діяльність захисника з використанням свого службового становища (ч. 2 ст. 397 Кримінального кодексу України), двом патрульним - у перевищенні влади, що супроводжувалось насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України). Одному інспектору патрульної поліції інкримінуються обидві вищезгадані статті.

Фігурантам загрожує позбавлення волі терміном до восьми років без права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді слідчі ДБР повідомили про підозру інспектору патрульної поліції Чернігівського районного управління поліції у побитті водія скутера, який отримав інвалідність.

Поліцейський підозрюється у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось насильством і діями, що ображають особисту гідність потерпілого, за відсутності ознак катування (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-